avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Admitere expertiza nelegal întocmita, obiectiv de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Admitere expertiza nelegal întocmita, obiectiv de expertiză nelegal întocmit, ...

De ce instanta a admis un raport de expertiză, nelegal întocmit, pentru că eu nu am formulat obiecții asupra acestui raport? Expertul n-a respectat unicul obiectiv la care trebuia să răspundă,
Consider că judecătorul trebuie să fie primul care să constate întocmirea incorecta a acestei expertize, fara să aștepte, obiecțiile petentului, care nu are pregătirea necesară, in a-și exprima punctele de vedere, Chiar dacă e asistat de avocat, consider că instanța are datoria de a lua masuri pentru stabilirea dreptății, indiferent de omisiunea justițiabililor, pentru asta ne adresam instanței. Pentru această practică, zic eu, greșită, am pierdut procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 16 Septembrie 2021
Este punctul dvs. de vedere.
Legislatia este aceeasi pentru toti si instanta/ judecatorul nu are obligatia sa-l consilieze pe petent. Consilierea este in sarcina avocatului si dupa caz, a unui expert (in cazul dvs.) pe care ii puteti contacta contracost. Nu cred ca v-a oprit cineva sa depuneti observatii la raportul de expertiza.
Bun, judecătorul nu trebuie să mă consilieze, dar nu are obligația de a vedea dacă ceea ce a dispus(expertiza,) este conformă cu coordonatele stabilite de el însuși? Adică se așteaptă totul de la jusitiabil, exagerând puțin, chiar să-și facă singur dreptate? Nu-mi amintiti de avocat, mă refer la rolul proactiv pe care ar trebui să-l aibă! Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
janvorovenci, utilizator
Daca judecatorul a acceptat raportul de expertiza rezulta ca a considerat ca acesta a raspuns la obiectivul fixat pentru expert prin adresa de desemnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica judiciara rmilitaru1 rmilitaru1 Un expert tehnic judiciar, specialitatea constructii civile si agricole, primeste obiectivele expertizei de la instanta de judecata; are voie sa introduca, din ... (vezi toată discuția)
Admitere expertiza nelegal întocmită. de ce instanta a admis ... janvorovenci janvorovenci Admitere expertiza nelegal întocmită. De ce instanta a admis un raport de expertiză, nelegal întocmit, pentru că eu nu am formulat obiecții asupra ... (vezi toată discuția)
Decadere din proba cu expertiza MihneaN MihneaN Salut Trebuie sa iau parte la o a doua incercare de a se efectua expertiza. Avocatul meu a incheiat proces verbal cu expertul data trecuta cum ca, daca ... (vezi toată discuția)