buna ziua,
am lucrat in 2010 ca lucrator sezonier in anglia, 1 1/2 luna. ce vreau sa intreb daca aceasta perioada o pot adauga la cartea de munca si cum ?
multumesc pentru raspuns ;)
salut,
am contract pe perioada determinata de un an, care se termina pe 07.12.`13.
in cazul in care nu se mai prelungeste acest contract, voi beneficia de somaj ?!
salut.
daca ma poate ajuta cineva, sa formulez o cerere de recurs.
precizez ca nu am mai facut asa ceva, si nu m-am lovit de acest lucru pana acu`.
am fost la informatii la judecatorie, si un domn "foarte" amabil m-a lamurit bustean, "consultati un avocat", si "ar trebui sa stiti acest lucru" ...
buna ziua
am si eu o intrebare referitor la operatorul de telefonie orange romania, si anume:
am avut o discutie(mai multe de fapt!) si in ultima de ieri (17.04.2012!) mi s-a zis ca intr-una din discutii mi s-a zis ca acordul meu tine loc de semnatura !!! adica am acceptat sa prelungesc un contract pe partea de date prin telefon, fara a mai fi nevoie sa merg in magazin, sa semnez prelungirea ...
este prima data cand aud asa ceva ... sunt putin (mai mult!) mirat si-n acelasi timp bulversat !!! acceptul meu verbal, tine loc de semnatura ... de cand legea aceasta ... eu stiam ca un act nu are valabilitate fara semnatura, si unde-i cazul stampila(parafa!) ...
va rog sa ma lamuriti si pe mine.
multumesc
sal
sunt de ceva vreme "posesorul" unui contract de donatie; mama si tata mi-au donat mie partea lor dintr-un apartament, erau co-proprietari.
acu', intrebarea este cine-i proprietar de fapt, dat fiind faptul ca la semanarea contractului s-a pus clauza ca eu sa-i asigur tatalui meu o camera si dupa ce trece in nefintza, sa-i asigur inmormantarea ... deci, eu locuiesc cu tatal meu ... ma rog ...
mersi
bun, bun; nici nu ma gandeam fara ... dar acest tip de conflict intra in categoria conflictelor de munca?! ca stiu ca aceste conflicte de munca sunt scutite de plata ... adica nu tre sa platesc eu avocatul. hmmm ... si cam c gen de probe as putea avea?! fluturasi de salariu, de ex ? al'ceva? state de plata n-avem sau alte chestii
te rog sa vorbesti sa inteleg si eu ... nu in termeni juridici, ci in termeni mai uzuali, te rog ...sa pricep si eu ceva ...
ce sanse am, daca ii dau in judecata ?! azi 18.11.2011 am semnat decizia de incetare a contractului de munca . i-as da mai degraba, pt ca eu am mai lucrat la aceasta firma in perioada 01.08.2008-31.07.2010, si in aceea perioada nu am beneficiat de liber, sau macar sa fiu platit pentru zilele de sambata si duminica lucrate, nici nu s-a pus problema ...
BUNA ZIUA
> m-am angajat la [Editat] pe 3 luni incepand cu 01 noiembrie 2011, cu perioada de proba 15 zile calendaristice-conform noilor contracte, 8 ore pe zi, 15 min de pauza de masa ...cei de la mall, au fost angajati cu contract pe perioada nedeterminata si perioada de proba 90 de zile! seamana a discriminare! poate o firma sa faca asa ceva? si anume sa angajaez cu contracte diferite angajatii?!
> apoi acu cateva zile ... ni s-a " solicitat" sa mergem la mall dupa program, cel de pe calea bucuresti, ca isi deschide [Editat] acolo, si anume noi lucram- la mercur 7 ore prin intelegere, ... am refuzat 3 persoane (eu impreuna cu inca 2 colegi!) ... am refuzat, stiind ca in codul muncii, orice munca peste 8 ore trebuie platita suplimentar ... in alta zi, "preliminara" incidentului de care amintii, am spus sefei de magazin, ca merg jos la "primavara" sa-mi cumpar de mancare pt pauza de masa. nu mi s-a dat voie!!! apoi luni seara, seful de zona a venit in magazin, dupa ce noi am terminat tura, si ne-a "propus" pentru dat afara, pe mine si pe cei doi colegi ...
> astazi, am fost instintat ca voi fi dat afara ... pe motiv, de ne-adaptare, si ca-s dezordonat ... colegul meu, unu dintre cei 3 a fost "rugat" in seara aceasta sa-si dea demisia. a refuzat.
> acu, intrebarile mele ...
> cum este cu perioada de proba?! in cele 15 zile, ce poate face angajatorul? adica ma poate da afara cand, cum, de ce?!
> noi muncim, la mercur, 7 ore pe zi x 5 zile, iar la 2 sapt 1 week-end (12 ore sambata de la 9:00 la 21:00!, si duminica de la 09:00 la 14:30!!!- programul mercurului!), libere nu avem, sarbatorile legale nu ni se dau! eu am fost instintat ca voi fi dat afara, se asteapta raspunsul oficial al sefei de magazin! noi avem "cartierul general", la tg. secuiesc! [Editat] e firma maghiara, patronul este maghiar!
> acum ... eu pot sa-i dau in judecata, pentru cele enumerate mai sus? ce sanse am, de castig m-ar interesa?! ma bat cu morile de vant?!
> este acesta un conflict de munca?!
> multumesc.