avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate ionutser

Activitate ionutser

Buna ziua,
In 2010 noiembrie 20 am intrat cu masina in parapetul de separare al sensurilor de mers fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Am sunat la politie, a venit un echipaj si m-au testat cu aparatul etilotest, apoi vazand ca am peste 0,80 alcoolemie m-au condus sa imi recolteze probe biologice . La probele biologice mi-a iesit o alcoolemie 1,7-1,8 la%0 . Mi-a fost suspendat permisul pana la definitivarea cercetarilor si mi-a fost intocmit dosar de cercetare penala . Am contestat rezultatul la INML si rezultatul a venit in favoarea mea, adica 0,659%0 .
In baza acestui rezultat primit de la ML, politia rutiera constata ca nu este infractiune si emite proces verbal de contraventie, trimitand dosarul la parchet pentru scoaterea de sub urmarire penala . Trecand o perioada buna de timp si facand vreo 2 cereri la parchet sa solutioneze mai repede dosarul, fara sa primesc nici un raspuns, am facut plangere la prim procuror pentru tergiversarea dosarului . De aici se porneste un razboi al institutiilor a carui victima ma consider .
Parchetul trimite dosarul inapoi la politie, spun ei, pentru continuarea cercetarilor .
Politia continua cercetarile apoi trimit din nou dosarul la parchet pentru scoatere de sub urmarire penala . Parchetul solicita in civil la Judecatorie anularea procesului verbal de contraventie emis de Politie in baza rezultatului emis de INML , Judecatoria considera necompetenta lor si il trimite la Tribunal, Tribunalul considera la randul lor necompetenta si il trimit la Curtea de Apel, Curtea de Apel constata ca e de competenta Judecatoriei si trimite cauza la Judecatorie . La primul termen Judecatoria amana cauza pentru atasarea dosarului penal, la termenul urmator Judecatoria amana cauza pentru lipsa dosar . Fratilor, va rog frumos sa imi spuneti unde traim ?! Ma poate ajuta cineva concret ?! In noiembrie pe se implinesc 5 ani si intradevar recunosc ca am gresit ca am baut un pahar in plus dar nu am avut victima, nu am acrosat pe nimeni, nu am ranit nici macar un caine sau vreo pasare dar pare incredibil in ce hal functioneaza institutiile statului si inclusiv justitia din Romania . Daca cineva crede ca putem da statul in judecata si are competentele si abilitatile profesionale necesare va rog sa ma ajutati .
Va multumesc si astept profesionistii sa-si spuna punctele de vedere si in litera legii si in spiritul ei !
Buna seara,

Am si eu o nelamurire, cu privire la o hotarare definitiva si irevocabila intr-un dosar ce face subiectul unei ordonante de plata intre doua societati . Instanta mi-a dat aviz favorabil si sa mi se plateasca suma ce se prevede in hotararea judecatoreasca . Casa de avocatura trimite aceasta ordonanta catre un executor judecatoresc care la randul lui obtine incuviintare executare silita . De mai bine de un an se chinuie executorul sa intre in posesia unor dovezi oficiale de la primarie si de la cartea funciara dar se loveste de fel de fel de scuze . Popriri pe conturi spune ca a pus respective-i societati si totusi acea societate isi continua activitatea nestingherit . Va intreb si va rog sa ma ajutati cu experienta dumneavoastra de profesioanisti, ce este de facut ? Ce trebuie sa fac ? In 2013 hotararea unui judecator intr-o tara din U.E. nu este respectata, atunci ce mai este de facut ? Va multumesc !
Răspuns la discuția Permis retinut
si atunci eu ce PV am platit ? daca nu aveau voie sa emita ei daca de la parchet mi s-a zis ca dosarul nu este solutionat ?!
Răspuns la discuția Permis retinut
deci va multumesc pt mesaj dar chiar asa stau lucrurile, pentru ca politia a primit recalcularea si in baza acesteia cred ca a emis procesul verbal apoi au trimis dosarul la parchet
cand am fost in audienta la procurorul de servici, mi s-a zis ca dosarul este nesolutionat
Răspuns la discuția Permis retinut
am facut si cerere catre procurorul care se ocupa de dosar in data de 2.06.2011 cu nr. de inregistrare cu tot depusa la parchet si nu am primit nici un raspuns, apoi am facut plangere pt. tergiversare a dosarului catre prim procuror la care am primit confirmarea de primire insa nu am primit nici un raspuns oficial, nu stiu ce trebuie sa mai fac si ce proceduri sa mai urmez, exact azi cand scriu acest mesaj catre dvs. am implinit un an de cand s-a intamplat necazul si nu pot sa imi recapat permisul chiar daca s-a constatat ca nu e infractiune de catre politie si mai mult decat atat am platit si amenda contraventionala . Va multumesc din suflet !
Discuție Permis retinut
Mi-a fost retinut permisul de conducere in data de 21.11.2010 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice . La proba biologica mi-a iesit 1,8 alcoolemie, mi-au intocmit dosar, dupa care am solicitat recalculare la INML Mina Minovici . Politia a primit rezultatul de la Mina Minovici dupa recalculare 0,675 dupa care au constat nu este infractiune si mi-au dat amenda contraventionala pe care am si platit-o, apoi au trimis ei dosarul la parchet pentru constatarea de catre procuror a neanceperii urmaririi penale si emiterea unei rezolutii in baza careia imi voi putea recupera permisul si implicit dreptul de a conduce . De 6 luni de cand a ajuns dosarul la procuror nu s-a emis inca nici o rezolutie si asa se implineste azi un an calendaristic de cand mi-au luat permisul si mi-l retin fara sa imi dea nici o explicatie, rezolutie sau ce dumnezeu mai trebuie sa imi dea . Mentionez faptul ca am fost si la parchet si am vorbit cu procurorul de servici si mi s-a spus ca dosarul nu este solutionat . Ce ar mai fii de solutionat ?! Va multumesc din suflet si astept un raspuns !