avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului auto

Buna ziua,
In 2010 noiembrie 20 am intrat cu masina in parapetul de separare al sensurilor de mers fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Am sunat la politie, a venit un echipaj si m-au testat cu aparatul etilotest, apoi vazand ca am peste 0,80 alcoolemie m-au condus sa imi recolteze probe biologice . La probele biologice mi-a iesit o alcoolemie 1,7-1,8 la%0 . Mi-a fost suspendat permisul pana la definitivarea cercetarilor si mi-a fost intocmit dosar de cercetare penala . Am contestat rezultatul la INML si rezultatul a venit in favoarea mea, adica 0,659%0 .
In baza acestui rezultat primit de la ML, politia rutiera constata ca nu este infractiune si emite proces verbal de contraventie, trimitand dosarul la parchet pentru scoaterea de sub urmarire penala . Trecand o perioada buna de timp si facand vreo 2 cereri la parchet sa solutioneze mai repede dosarul, fara sa primesc nici un raspuns, am facut plangere la prim procuror pentru tergiversarea dosarului . De aici se porneste un razboi al institutiilor a carui victima ma consider .
Parchetul trimite dosarul inapoi la politie, spun ei, pentru continuarea cercetarilor .
Politia continua cercetarile apoi trimit din nou dosarul la parchet pentru scoatere de sub urmarire penala . Parchetul solicita in civil la Judecatorie anularea procesului verbal de contraventie emis de Politie in baza rezultatului emis de INML , Judecatoria considera necompetenta lor si il trimite la Tribunal, Tribunalul considera la randul lor necompetenta si il trimit la Curtea de Apel, Curtea de Apel constata ca e de competenta Judecatoriei si trimite cauza la Judecatorie . La primul termen Judecatoria amana cauza pentru atasarea dosarului penal, la termenul urmator Judecatoria amana cauza pentru lipsa dosar . Fratilor, va rog frumos sa imi spuneti unde traim ?! Ma poate ajuta cineva concret ?! In noiembrie pe se implinesc 5 ani si intradevar recunosc ca am gresit ca am baut un pahar in plus dar nu am avut victima, nu am acrosat pe nimeni, nu am ranit nici macar un caine sau vreo pasare dar pare incredibil in ce hal functioneaza institutiile statului si inclusiv justitia din Romania . Daca cineva crede ca putem da statul in judecata si are competentele si abilitatile profesionale necesare va rog sa ma ajutati .
Va multumesc si astept profesionistii sa-si spuna punctele de vedere si in litera legii si in spiritul ei !

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: barbat, 79 de ani, gasit cu alcoolemie in aerul expirat 0,53 la mie in momentul unui accident ce s-a ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, alcoolemie in sange 0,8 si 0,7 a 2 a proba - procedura? mugureatz mugureatz deci m`i sa retinut permisu, mi-au prelevat probe biologice, a trecut aproape o luna, alcoolemia la sange mi-a iesit 0,7 si n-am primit nimic, nici ... (vezi toată discuția)
Permis retinut ionutser ionutser Mi-a fost retinut permisul de conducere in data de 21.11.2010 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice . La proba biologica mi-a iesit 1,8 ... (vezi toată discuția)