avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua,
Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: barbat, 79 de ani, gasit cu alcoolemie in aerul expirat 0,53 la mie in momentul unui accident ce s-a soldat DOAR cu avarierea autoturismului propriu, fara victime, fara pagube materiale, I s-au recoltat probe biologice al caror rezultat nu il cunoastem, INML a spus ca nu ne poate comunica noua. Stim ca rezultatul testului a fost primit de catre politia unde s-a produs incidentul (zona rurala), de atunci au trecut 6 luni, insa nu mai stim nimic altceva.
Intrebari: cum putem afla rezultatul testului? Politia rutiera are voie sa ni-l comunice? Daca rezultatul este peste limita de 0,8 la mie, la ce ne putem astepta? Se poate obtine pedeapsa cu amanare sau clasarea dosarului in scopul de a nu fi anulat permisul? Nu exista nici un fel de antecedente de nici un fel, conducatorul auto avand trecut imaculat. Cum putem afla daca s-a intocmit dosar penal daca la judecatorie nu am gasit dosar dupa nume. Rog cu respect ajutorul unui specialist, nu doresc pareri neavizate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela_C , utilizator 22:48, 10 Ianuarie 2022
Dosarul este deocamdată în faza de urmărire penală, faceți cerere la prim procurorul de la parchet solicitând consultarea dosarului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns. Inteleg ca este exclus ca sa fi fost clasat cazul? Daca de exemplu alcoolemia in sange nu a depasit limita legala? Cercetarea penala o poate face si agentul de politie, adica dosarul a ajuns obligatoriu la parchet? Nu cunosc numar sau altceva decat ce este insvris in PV al incidentului. Agentul de politie rutiera are voie sa dea informatii?
Daca a avut valoarea respectiva in aerul expirat, s-a intocmit dosar penal.
Daca spuneti ca s-a primit rezultatul probelor biologice, o sa fie citat in calitate de suspect. In momentul de fata nu are nicio calitate, prin urmare nu poate solicita consultarea dosarului.
Cercetarea penala o face politia, sub supravegherea procurorului.
Sa mearga la politistul care se ocupa de dosar, sa se intereseze de stadiul up.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc foarte mult, domnule avocat! In faza de cercetare penala, se poate clasa cazul? In ce conditii?
In cazul in care se constata existenta unei cauze care impiedica exercitarea actiunii penale.
Mergeti sa consultati un avocat sa va explice in concret si raportat la situatia de fapt.

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului Inconvenience Inconvenience Am fost prins cu alcoolemie de 0.84mg, care este pedeapsa pe care o pot primi nemaiavând antecedente.? (vezi toată discuția)
Sentinte posibile? conducere sub influenta alcoolului valentin.balasa valentin.balasa Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sentintele posibile si cele probabile in cazul meu, explicat mai jos: Acum 3 ani in data de 31.01.2016 am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)