avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Am fost prins cu alcoolemie de 0.84mg, care este pedeapsa pe care o pot primi nemaiavând antecedente.?
Cel mai recent răspuns: Inconvenience , utilizator 17:36, 29 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta se incadreaza la art. 336 al. 1 cp. si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda. Pedeaspsa poate fi data cu suspendare sub supraveghere in functie de circumstante.
Am fost prins azi noapte conducând cu o alcoolemie de 0.84mg alcool pur în aerul expirat. Menționez ca mi sau recoltat și 2 probe biologice la interval de 1 ora fiecare. Cooperand fiind am semnat fiecare decizie luata de agentul de politie. În trecut nu am mai avut antecedente rutiere permisul avându-l de 10 ani, doar 2 amenzi pentru.viteza neplătite. As dori sa știu va rog frumos dacă am șanse sa scap cu pedeapsa cu suspendare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse la o pedepsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, daca asta intrebati.
Daca veti beneficia de o aparare calificata, in functie de circumstantele reale si personale nu este exclusa nici condamnarea la amenda penala sau chiar o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.
Revin deoarece în data de 22 din cauza discuțiilor cu familia am mai băut o data și iar am fost prins în același loc de data asta cu 0,90
în etilotest, amândouă dosare au fost împreunate, în primul dosar rezultatul fiind de 1.55 în sânge iar în al 2Lea 1.65.
Am fost chemat la politie și am dat declarație ca suspect, apoi ca inculpat, declarațiile fiind aceleași. Eu împreună cu avocatul meu încercăm sa facem un acord de recunoaștere. Întrebarea mea este dacă as avea șanse reale ca procurorul de caz sa accepte acest acord: suspendare ( sau amânarea, nu mai țin minte cu exactitate) executării pedepsei de 2 ani și 6 luni plus 80 zile munca în folosul comunității?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa fie de acord cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere dar cred ca o sa vrea si pedeapsa complementara sa nu conduceti in termenul de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,69. la ce sa ma astept? Alin721 Alin721 Salutare! Am 23 de ani, de ziua mea mea de naștere am fost prins de către un echipaj al poliției cu o alcoolemie 0’69 in timp ce mergeam pana la un drive, ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan balan1978 balan1978 Buna seara! Am si eu o intrebare . Acum 4 ani am fost prins cu alcool la volan (0.82 in aer.. 1.6 prima proba 1.45 a doua) am primit un an si 6 luni cu ... (vezi toată discuția)