avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ordonanta de plata & incuviintare executare silita !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ordonanta de plata & incuviintare executare silita !

Buna seara,

Am si eu o nelamurire, cu privire la o hotarare definitiva si irevocabila intr-un dosar ce face subiectul unei ordonante de plata intre doua societati . Instanta mi-a dat aviz favorabil si sa mi se plateasca suma ce se prevede in hotararea judecatoreasca . Casa de avocatura trimite aceasta ordonanta catre un executor judecatoresc care la randul lui obtine incuviintare executare silita . De mai bine de un an se chinuie executorul sa intre in posesia unor dovezi oficiale de la primarie si de la cartea funciara dar se loveste de fel de fel de scuze . Popriri pe conturi spune ca a pus respective-i societati si totusi acea societate isi continua activitatea nestingherit . Va intreb si va rog sa ma ajutati cu experienta dumneavoastra de profesioanisti, ce este de facut ? Ce trebuie sa fac ? In 2013 hotararea unui judecator intr-o tara din U.E. nu este respectata, atunci ce mai este de facut ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:24, 11 Septembrie 2013
Una este castigarea cauzei (aveti deja o hot judec favorabila), alta incuviintarea executarii (executarea a fost inceputa) si cu totul alta situatie este recuperarea propriu-zisa a sumelor din hotarare.
Rezultatul favorabil al recuperarii depinde de solvabilitatea debitorului. Insistati ca executorul sa urmareasca toate bunurile (mobile si imobile), precum si sumele de bani rulate prin conturile bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire salariat LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! As dori sa stiu daca o firma de recuperari datorii poate soma un angajator sa infiinteze poprire pe veniturile unui salariat, fara a exista o ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani in cazul unei hotarari judecatoresti se poate face executare silita la mai multe instante competente? (vezi toată discuția)