avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate adrianagropo

Activitate adrianagropo

Buna ziua!
As dori sa stiu daca se poate sa se faca acte pe casa pentru un apartament luat cu credit ipotecar prin donatie/contract de vanzare cumparare. Si daca da asta inseamna ca si ceditul ipotecar trece pe numele noului proprietar?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc foarte mult pentru informatii! Sunt de mare folos!
O zi buna!
Buna seara! Intrebarea mea este: cam care este diferenta de pret intre acte de vanzare-cumparare si acte de donatie. Sotul meu si-a cumparat apartamentul in urma cu 6 ani, si l-a luat pe numele mamei si a fratelui lui, deoarece ei doi si-au unit veniturile pt creditul ipotecar, dar el a platit ratele, si doar el, apartamentul este doar al lui, dar acum ne-am hotarat sa facem si actele pe numele nostru si sa preluam si rata pe numele nostru, si nu stim cum ar fi mai bine sa facem: ori acte de vanzare cumparare sau donatie? Mentionez ca se impaca foarte bine cu familia lui si nu cred ca ar exista riscul ca intr-un viitor sa pretinda vreun beneficiu, sau sa retraga donatia. Valoarea apartamentul cred ca este undeva la 30.000-35.000 euro de cand cu criza a scazut considerabil valoarea. va multumesc anticipat.
Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei tevi. Problema este ca in acel apartament stau chiriasi, care au spus ca nu e vina lor si ca nu vor plati nimic. Mi-au dat un numar de telefon de-al proprietarului, dar nu mi se raspunde. Intre timp eu am remediat problema ca nu mai puteam sa stau asa ca incepuse sa imi apara si mucegai, dar am facut mai multe poze la tavanul afectat. Nu stiu pe cine as putea sa trag la raspundere si de unde sa imi recuperez costurile. Mentionez ca este a doua oara cand ma inunda, doar ca prima data a fost mult mai grav, iar administratorul mi-a spus ca nu poate sa fac absolut nimic.