avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate Cristea_Dana1234

Activitate Cristea_Dana1234

Răspuns la discuția Imputernicit depozit bancar
Am dreptul de a-i retrage, insa intrebarea era legata de faptul daca ulterior pot dispune de ei, in interes personal, fara ca titularul sa ma traga la raspundere. Multumesc.
Buna ziua. Daca sunt imputernicit pe un depozit bancar, pot retrage bani si dispune de ei fara acordul titularului ? Va multumesc.
Potrivit art.1244 din NCC
În afara altor cazuri prevăzute de lege, trebuie să fie încheiate prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute, convenţiile care strămută sau constituie drepturi reale care urmează a fi înscrise în cartea funciară.

Asadar, acest act incheiat sub semnatura privata este lovit de nulitate absoluta, potrivit NCC, insa depinde cand a fost incheiat, intrucat ar putea valora antecontract de vanzare-cumparare in baza conversiunii actelor juridice, daca partea si-a executat obligatia si solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract.
Răspuns la discuția Declaratie notariala
Din pacate, secretariatul facultatii imi cere si aceasta adeverinta notariala pentru nerealizat venituri, desi am adus si un act de la finante care precizeaza acelasi lucru.Sa inteleg ca singura solutie ar fi cu deplasarea unui notar la domiciliu.Din pacate,astazi trebuie dusa aceasta declaratie notariala, iar emiterea unui act medical din care sa reiasa imposibilitatea ei de a se deplasa ar dura probabil mai mult timp.
Va multumesc pentru raspunsurile date.
Cum procedez daca am nevoie de o declaratie notariala din partea mamei mele ca nu detine venituri, dar ea este foarte bolnava si nu poate veni pana la biroul notarial ? Mentionez ca imi este necesara urgent.Va multumesc.