avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicit depozit bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicit depozit bancar

Buna ziua. Daca sunt imputernicit pe un depozit bancar, pot retrage bani si dispune de ei fara acordul titularului ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:29, 31 August 2013
Daca titularul v-a dat acest drept da, puteti !
Imputernicitul poate avea drepturi pentru:
- depunere
- depunere, retragere
- depunere, retragere si lichidare depozite etc
Nu stim ce drepturi v-a dat dvoastra titularul. Daca v-a dat drepturi depline, puteti face orice, mai putin inchiderea contului.
Am dreptul de a-i retrage, insa intrebarea era legata de faptul daca ulterior pot dispune de ei, in interes personal, fara ca titularul sa ma traga la raspundere. Multumesc.
Daca titularul este persoana juridica, Nu, nu puteti dispune de bani in interes personal.
Daca titularul este persoana fizica, depinde de scopul pentru care v-a imputernicit.
Stiu, scopul a fost stabilit verbal si nu este consemnat undeva. II va fi greu titularului sa demonstreze in instanta ca nu v-a imputrernicit si pentru a va satisface toate nevoile financiare personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit bancar olteanutinca olteanutinca pot lichida un depozit bancar in calitate de imputernicit ? (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)