Un membru al Cosiliului de administratie al unei societati comerciale cu domeniu principal de activitate - comert , are si cabinet individual de contabilitate . Este acest lucru legal sau poate aparea un conflict de interese , in sensul in care respectiva persoana poate avea in cadrul cabinetului contabilitatea de la o firma concurenta ?
Pe instintare scrie ca se desfinteaza postul de casier apoi scrie ca persoana xxxx care este contabil intra in preaviz de 20 zile .
In functia de casier este alta persoana , iar despre desfiintarea unui post de contabil nu se specifica nimic .
Ce puteti intelege din aceasta ?
Eu va spun ce scrie pe instiintare si din acest motiv am si pus intrebarea .
Va dati seama ca nu am nici un interes sa invat pe cineva sa produca o instiintare .
Cum pot si ce sanse am sa contest in instanta o decizie de concediere din motive ce nu tin de persoana salariatului (desfiintare post , restructurare) ?
In fisa postului sunt trecute anumite sarcini cum ar fi :
- intretinerea arhivei ;
- intretinerea imprimatelor (NIR,facturi,monetare etc,)
sarcini care practic nu se desfiinteaza . Ma ajuta cu ceva daca prezint in instanta aceasta fisa a postului ?
In instiintarea de preaviz se mentioneaza ca se desfiinteaza postul de casier post cu care eu nu am nici o legatura . Este corect?
Cum se poate da concediul legal de odihna , pentru perioada lucrata de la inceputul anului , in cazul in care salaratul a primit preaviz de incetare a contractului de munca , din motive ce nu tin de salariat (restructurare post) ?
Concediul trebuie dat inainte de a incepe perioada de preaviz (adica zilele libere platite cu indemnizatia de concediu) sau dupa ?
Am un magazin cu program de functionare dupa cum urmeaza
07.30 - 19.30 de luni pana sambata si 08.00 - 12.00 duminica
Am doi vanzatori si nu stiu cum sa fac pontajul in asa fel incat sa
fac si norma de ore dar sa fiu in regula si cu ITM .
Va rog dati-mi o solutie legala .