avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu legal de odihna in cazul primirii preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu legal de odihna in cazul primirii preaviz concediere

Cum se poate da concediul legal de odihna , pentru perioada lucrata de la inceputul anului , in cazul in care salaratul a primit preaviz de incetare a contractului de munca , din motive ce nu tin de salariat (restructurare post) ?
Concediul trebuie dat inainte de a incepe perioada de preaviz (adica zilele libere platite cu indemnizatia de concediu) sau dupa ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 27 Iunie 2013
Concediul de odihna neefectuat se poate lua si in timpul preavizului, deoarece in perioada de preaviz salariatul beneficiaza de toate drepturile de angajat, inclusiv dreptul la concediul de odihna cuvenit.
Concediul de odihna se poate lua inainte de intrarea in preaviz si poate continua pe perioada acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Pe perioada preavizului de 20 de ile lucratoare, angajatul are voie sa-si foloseasca zilele de concediu neefectuate pana la intrarea in preaviz ... (vezi toată discuția)
Decizia de restructurare si co daria33 daria33 Am primit decizie de restructurare cu data de 15.12.2009,cu preaviz 20 zile,:am rugat-o pe patroana mea ca in periaoda de preaviz sa nu mai vin pt ca mai aveam ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz coravio coravio buna ziua ! as dori sa stiu daca se poate lua concediu de odihna sau medical in perioada de preaviz (vezi toată discuția)