avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu in preaviz

Buna ziua ,

Pe perioada preavizului de 20 de ile lucratoare, angajatul are voie sa-si foloseasca zilele de concediu neefectuate pana la intrarea in preaviz ?
Daca compania nu plateste zilele de concediu si angajatul paraseste compania insa mai are 20 de zile de concediu neefectuat , poate inlocui preavizul cu acele zile sau le pierde ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 24 Iunie 2016
Este posibil ca in perioada de preaviz salariatul sa beneficieze de concediu de odihna.

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

CO nu prelungeste durata preavizului , astfel incat la expirarea perioadei de preaviz raportul de munca va inceta.

Daca se va efectua CO in timpul preavizului, atunci salariatul va primi indemnizatia aferenta acestuia si nu salariu.

Daca nu se poate efectua CO in timpul preavizului , atunci la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani, conform art.146 alin.3 C.mun.
Multumesc!

Cum adica ''Daca se va efectua CO in timpul preavizului, atunci salariatul va primi indemnizatia aferenta acestuia si nu salariu''

CO nu sunt zile libere platite , cu salariu ?
Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna pe perioda preaviz Amalia73 Amalia73 Buna ziua intentionez sa inchid activitatea de comert la un punct de lucru. Pot ca in perioada de preaviz al angajatelor sa le acord concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului in perioada de preaviz mihialescu mioara mihialescu mioara Daca salariatul depune cerere de demisie si in perioada de preaviz solicita zile de concediu de odihna avand inca un numar de zile de concediu aferent ... (vezi toată discuția)