avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate ciocann

Activitate ciocann

Buna ziua,

Daca ma poate ajuta cineva cu un model de actiune, ce ar trebui sa scriu in ea sa o pot depune la registratura tribunalului.Multumesc anticipat.
In contract am mentionat un preaviz de 30 de zile. Mi-am gasit un nou loc de munca, i-am anuntat pe viitorii angajatori ca pot sa-mi iau jobul dupa 30 de zile, am venit la angajatorul prezent, iar acesta ma doreste afara din firma in maxim 15 zile. Pentru ca am fost un om corect si am crezut ca altii vor respecta contractul, eu raman descoperita cu plata salariului pentru 15 zile. Se poate face ceva in aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
Buna! Am nevoie de un sfat cat mai urgent posibil.
Am hotarat impreuna cu sotul meu, in luna octombrie a anului trecut, sa mergem la inceputul acestui an la ski in Austria. Doream neaparat sa mergem pentru ca fiica noastra a avansat mult la ski de cand facem cursuri acolo. Am achitat biletele integral, dar intre timp sotul meu a trebuit sa mearga in Afganistan pe o perioada de 3 luni. Pot sa ies din tara impreuna cu fetita daca nu e s sotul meu cu mine? Nu voi avea probleme la vama? Ce pot sa fac in situatia in care sunt avand in vedere si timpul scurt care ne-a ramas la dispozitie?
Multumesc si o zi buna! Un an nou fericit si cu multa sanatate!
Ma confrunt cu urmatoarele situatii:
1) lichidatorul a convocat adunarea creditorilor in care s-au stabilit preturile de vanzare la bunurile societatii. eu ca si administrator special am dreptul sa cunosc ceea ce s-a discutat/consemnat sau n-am acces la acest gen de informatie?
2) daca dupa vanzarea tuturor bunurilor si repartizarea corecta spre creditori si stat, mai ramane o suma neacoperita, aceasta va fi in continuare retrasa din veniturile persoanei/lor fizice implicate in aceasta cauza (poprire salar)?
3) pe firma ar trebui incasata o suma care ar acoperi creditele. lichidatorul judiciar nu lanseaza documentele necesare pentru a incasa suma. se poate face ceva in acest sens? se poate opri vanzarea bunurilor daca suma se incaseaza in timp util?
Ma confrunt cu urmatoarele situatii:
1) lichidatorul a convocat adunarea creditorilor in care s-au stabilit preturile de vanzare la bunurile societatii. eu ca si administrator special am dreptul sa cunosc ceea ce s-a discutat/consemnat sau n-am acces la acest gen de informatie?
2) daca dupa vanzarea tuturor bunurilor si repartizarea corecta spre creditori si stat, mai ramane o suma neacoperita, aceasta va fi in continuare retrasa din veniturile persoanei/lor fizice implicate in aceasta cauza (poprire salar)?
3) pe firma ar trebui incasata o suma care ar acoperi creditele. lichidatorul judiciar nu lanseaza documentele necesare pentru a incasa suma. se poate face ceva in acest sens? se poate opri vanzarea bunurilor daca suma se incaseaza in timp util?
Multumim pentru promptitudine! Am apelat la aceasta forma de informare pentru ca din pacate informatiile pe care le avem sunt trunchiate, uneori prin omisiune, pentru a inclina victoria spre cine trebuie, nu cine are dreptate. Drepturile salariale ale sotiei sunt injumatatite prin poprire de la banca, eu nu am un venit constant si avem 2 copii, de 2 si 6 ani. Si in aceste conditii suntem amenintati ca in plina iarna suntem scosi in strada. Oricum, multumim pentru timpul alocat!
Buna ziua, sunt administrator al unei firme aflate in insolventa. Sunt actionar in firma impreuna cu sotia si acum cinci ani am achizitionat un apartament cu 3 camere in care locuim cu cei 2 copii, apartamentul fiind cumparat prin credit de la CEC, ca si sediu social. Datorita neincasarilor facturilor la timp, firma a intrat in incapacitate de plata si am fost nevoit sa cer insolventa. Acum lichidatorul judiciar desemnat mi-a cerut sa parasesc locuinta, deoarece el trebuie sa o sigileze(!?) pana la venirea primilor potentiali clienti. Sunt obligat sa ma conformez si sa parasesc locuinta atunci cand spune lichidatorul sau exista o lege care imi da posibilitatea de a ramane in locuinta cel putin pana la trecerea iernii?
Multumesc anticipat