avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scoaterea unui minor din tara

Buna! Am nevoie de un sfat cat mai urgent posibil.
Am hotarat impreuna cu sotul meu, in luna octombrie a anului trecut, sa mergem la inceputul acestui an la ski in Austria. Doream neaparat sa mergem pentru ca fiica noastra a avansat mult la ski de cand facem cursuri acolo. Am achitat biletele integral, dar intre timp sotul meu a trebuit sa mearga in Afganistan pe o perioada de 3 luni. Pot sa ies din tara impreuna cu fetita daca nu e s sotul meu cu mine? Nu voi avea probleme la vama? Ce pot sa fac in situatia in care sunt avand in vedere si timpul scurt care ne-a ramas la dispozitie?
Multumesc si o zi buna! Un an nou fericit si cu multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:54, 1 Ianuarie 2012
va trebuie o imputernicire de la sot pentru scoaterea minorului din tara.
Minora poate fi scoasa din tara numai cu acordul tatalui.
Aveti nevoie de procura autentica din partea sotului ( la notar sau consulat).
Copilul trebuie sa posede pasaport individual iar tatal trebuie sa-si dea consimtamantul scris ca este de acord cu aceasta excursie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Procura-necesara sau nu pentru a pleca in strainatate cu fiica  NUFAR NUFAR Am o fiica de 7 ani rezultata in afara casatoriei. Relatia a fost pasagera.Tatal biologic a fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare, iar ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)