In contract am mentionat un preaviz de 30 de zile. Mi-am gasit un nou loc de munca, i-am anuntat pe viitorii angajatori ca pot sa-mi iau jobul dupa 30 de zile, am venit la angajatorul prezent, iar acesta ma doreste afara din firma in maxim 15 zile. Pentru ca am fost un om corect si am crezut ca altii vor respecta contractul, eu raman descoperita cu plata salariului pentru 15 zile. Se poate face ceva in aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
2. In acest caz angajatorul poate sa renunte total sau partial la perioada de preaviz.
3. De aceea va recomand sa luati legatura cu nopul angajator si sa-i spuneti ca puteti9 sa incepeti lucrul la el mai devreme.
4. Din Codul muncii (referitor la demisie):
Art.81
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
...
Nu se poate face nimic, daca angajatorul renunta la efectuarea preavizului partial ... poate doar sa-l convingeti sa efectuati in intregime preavizul ..
Demisie acordul partilor
aviva
buna ziua,firma la care lucrez se va inchide lun viitoare pe 25,intre tim mi am gasit alt job,dar nu vor sa ma lase sa plec fara preaviz,mentionez ca preavizul ... (vezi toată discuția)