Am domiciliul in Bucuresti, dar de cca 5 ani locuiesc mai mult la casa parinteasca dintr-o comuna din zona Moldovei, avand grija de mama mea in varsta si bolnava.
Din pacate, mama a plecat la Dumnezeu acum 2 luni, la varsta de 89 de ani.
Fratele meu care locuieste la distanta de 4 case, doreste sa incepem procedura de dezbatere succesiune, mostenire.
Spune ca daca se incepe in termen de 6 luni, nu se plateste impozit la stat.
Mentionez ca nu am dezbatut succesiunea nici dupa tatal meu care a decedat in martie 2007.
Si mai am doi frati decedati inaintea parintilor, unul in 1990 si altul in 2006.Care nu au avut copii.
In actele parintilor am gasit 4 titluri de proprietate,pentru terenuri intravilane si extravilane, mostenite de la bunici, sau achizitionate.
Insa nu am gasit nici un titlu de proprietate pe casa (peste 70 de ani vechime ) si dependinte.
As dori sa stiu urmatoarele
1.In cat timp se poate incepe dezbaterea astfel incat sa nu se plateasca acel impozit , si care este procentul impozitului in cazul in care se intarzie.
2.Ce trebuie sa fac pentru obtinerea unui document de punere in posesie cu titlu de proprietar pentru casa si dependinte.
3.Ce documente trebuie depusela dosarul pentru dezbatere succesiune.
4.Si daca se poate , cu aproximatie , cat timp dureaza tot acst proces de dezbatere.
Buna seara...am avut un srl cu asociat unic, l-am lichidat la sfarsitul lui 2012 dar nu am facut radierea din R.C.
Sunt probleme daca cer acum dupa atata timp radierea? Multumesc.
Azi tocmai am fost la RC - registratura, cu cerere de reluare a activitatii din oficiu,(incepand cu data expirarii perioadei de inactivitate) si mi-a fost refuzata fiind indrumata la ghiseul informatii unde mi s-au dat formulare pentru inregistrare. Normal, ar fi fost asa cum spuneti dvs. dar...