Buna
Eu cumpar o placa din plastic care are o anumita suprafata si grosime . Cei de la depozit il debiteaza asa cum am eu nevoie . Materialul debitat il folosesc la produse standard si are dimensiuni standard (10x10 cm , 20x20 , 25x25 , etc) .
Cand primesc factura de la depozit pe ea scrie ca am cumparat o anumita suprafata de material ...ex. 7 m² dar eu cum il trec in inventar ? Problema este ca in momentul in care debiteaza acel material raman si bucati pe care eu le pot refolosi la alte comenzi sau daca sunt prea mici le las acolo . Dar daca stau sa masor si sa adun suprafata la fiecare placa ce a rezultat din debitarea celei mari atunci nu o sa mai fie 7 m² ...si discul de taiere are 3,2 mm si face si el o pierdere .
Mie imi este mai ok sa stiu ce bucati din acel material ce l-au debitat la depozit mai am dacat sa stiu suprafata doar .....ii mai ok asa 10x10 cm mai am 22 buc, 43x35 cm mai am 8 buc , etc ......
Buna . Exista in lege trecut spatiul minim pentru un atelier de sudura ?Iar daca spatiul este o camera dintr-o cladire de locuit , gen camin de scoala dar nu locuieste nimeni acolo este o problema ? Unde pot gasi ce trebuie respectat pentru a putea functiona legal un atelier de sudura (nu se folosesc gaze inflamabile)?
Buna
Am terminat liceul iar dupa cateva luni am intrat in somaj platit . La medicul de familia mi s-a spus sa merg la casa de asigurari sa rezolv situatia ; la ei mi s-a spus ca trebuie sa imi faca o adeverinta de asigurat si trebuie sa platesc 39 de lei pentru fiecare luna pentru perioada cand am terminat liceul , pana cand am intrat in somaj .
Vreau sa v-a intreb ce pot sa fac ? la casa de asigurari sunt afisat ca ASIGURAT dar medicul meu de familie imi spune sa rezolv la casa de asigurari situatia pentru ca el nu stie .
Buna ,
Am 18 ani , sunt elev in clasa a 12 a si am o intrebare despre infiintarea unui atelier de sudura .
Tatal meu doreste sa deschida un atelier de sudura +( ascutire cutite , slefuire si alte lucruri) , impreuna cu mine si vrem sa stim daca afacerea poate fi trecuta pe numele meu ? eu pentru ca eu ca tanar intreprinzator primesc de la stat o reducere sau scutire de taxe sau alte avantaje fara sa luam un credit de la stat(pentru ca nu avem nevoie) ? daca da care sunt ? iar daca nu , cum trebuie sa procedam , care ar fi cea mai buna si ieftina solutie ca sa deschidem un atelier (ma refer la ce societate sa fim , de familie sau ?, ,,,,,,etc) . Mentionez ca noi vom inchiria o camera de camin unde se va desfasura afacerea iar uneltele , consumabilele si aparatele necesare le avem .