avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate dobregheorghe

Activitate dobregheorghe

multumesc petnru raspuns, acum imi este foarte clar, multumesc
Discuție COR
Cine cunoaste foarte bine COR, poate ma va putea ajuta.
Pentru muncitor necalificat care lucreaza in productie de pavele sau alte produse din beton si beton armat (obiecte design exterior, garduri, jardiniere din beton, rigole, borduri, etc) nu am idee care este codul ocupatiei, in afara de faptul ca trebuie sa fie in grupa 9.
Codul CAEN este 2361, fabricarea produselor din beton pentru contructii, daca ajuta cu ceva.
Care este timpul prevazut pentru transmiterea la revisal a modificatilor referitoare la reducerea programului de lucru de la 8 la 2 ore si ce se mai cerere referitor la acest aspect. Este sucifienta o anexa la contract?
Este corect daca:
1 se intocmeste o hotarare cu douazeci de zile lucratoare mai devreme de data stabilita pentru incetari, perioada de preaviz, prin care se motiveaza si cauza incetarilor?
2 se aduce la cunostinta angajatilor respectivi intentia angajatorului de a inceta contractele de munca cu art. 65 cu motivatiile respective, si dreptul lor la preavizul de 20 zile?
3 se intocmesc documentele de incetare: decizia si adeverinta de vechime?
4. se transmite la revisal in data incetarii sau luarii la cunostina de catre angajat, in cazul de fata 2 decembrie, fiind 1 liber.
Urmeaza sa fie dat un angajat pe somaj.

In adeverinta de vechime mi se cere Salariul de bază, inclusive sporurile care intră în calculul punctajului mediu anual . Acesta este salarul de baza, cel negociat (brut) indiferent daca a avut sau nu program redus? (de la 8 ore la 4 si 2 ore, o perioada)

In formularul adeverinta contributiile la somaj la baza de calcul trec salarul negociat, sau realizat in cazul in care a avut program redus si 4 zile concediu medical?

Iar pentru Venituri brute încasate în ultimele 12 luni (pentru calculul indemnizaţiei de concediu medical): care venit il trec, tot in situatia cu reducerea programului si concediu medical?

Ma puteti ajuta?