avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate lucretiaciocan

Activitate lucretiaciocan

Discuție daune materiale
Buna ziua.
Am in proprietate un imobil , in care nu locuiesc, dar pentru ca un vecin are placerea de a actiuna in instanta vecinii pentru "graniture/revendicare" (eu fiind acum al doilea vecin dat in judecata ), nu pot sa instrainez imobilul avand nevoie foarte mare de bani pentru copii.
In aceasta situatie se pot solicita in instanta daune materiale ? si daca da in baza carui temei legal .
Multumesc mult pentru suport
Răspuns la discuția contestatie prescrisa
Obiectul actiunii este conflict de munca/anularea unei decizii de diminuare salariu, decizie luata unilateral de catre angajator/ decizie primita de la angajator in data de 29.12.2011.
In aparare/intampinare acesta sustine "solicitam instantei sa aibain vedere ca la data de 07.12.2011subscrisa i-am predat acesteia pe baza de proces verbal carnetul de munca in original, unde la poz 60 este evidentiaia in mod explicit aceasta modificare salariala intervenita .In aceste conditii consideram ca sunt incidente dispozitiile art 211 lit a din legea 62/2011 potrivit carora "masurileunilaterale de modificare ,suspendare sau incetarea contractului de munca ...pot fi contestate in termen de45 zile calendaristice de la data de la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa" - si din acest punct de vedere contestatia a fost formulata cu depasirea termenului de prescriptie.
Angajatorul incearca prin diverse "rationamente juridice " sa demonstreze ca actiunea este prescrisa

Cu stima
Buna ziua

In data de 07.12.2011 am primit CARTEA DE MUNCA ,in care are inscrisa o inadvertenta, o decizie unilaterala angajator-diminuare salariu.
In perioada 01.10.2011-13.12.2011 am fost in concediu medical, cu diagnosticul de "bronsita cronica" , am avut circa 70 zile CM consecutive, cu spitalizare.circa 30.
In 30.01.2012 am actionat in justitie angajatorul iar avocatul acestuia in intampinare sustine ca "actiunea este prescrisa" sa intocmit dupa 45 zile de la primirea cartii de munca
Dar din data de 14.12.2011 pana la 30.01.2012 (daca nu tinem cont de data de 14.12.2011 , 45 zile era in data de 28.01.2012 care este sambata , iar actiunea este depusa luni ?

Va rog sa-mi comunicati daca concediul medical nu se ia in calcul in aces caz, si daca intradevar actiunea este tardiva.

Cu deosebita stima
Multumesc foarte mult pentru sprijin si promptitudine

Cu deosebita stima
-Sunt intr-n proces civil "modificare unilaterala CIM".
IIn intampinarea intocmita de intimat s-a invocat si ca " subscrisa ... ca vom demonstra in cadrul probei testimoniale" ., dar fara a preciza absolut nimic legat de numele celor 2 martori sau .....
Intrebarea mea este - trebuiau sau nu mentionati in intampinare martorii , este aceasta obligatorie ?
- care sunt toate intelesurile juridice ale probei testimoniale(in afara de proba cu 2 martori)

Cu deosebita stima!
- Am explicat si de ce nu am vazut din 2002 si pana acum , fiind indexarea din octombrie 2002 in acelasi cuantum nu am sesizat diferenta.
- important acum este cum se recupereaza sumele , ce sume se pot solicita punctual de la angajator prin conciliere sau chiar in instanta:
Buna ziua

- In anul 2002 mi s-a modificat salariul unilateral de catre angajator fara a semna un act aditional, sau fara a-mi fi adusa decizia de modificare la cunostinta (am verificat acum si nu este semnatura mea ) diferenta fiind de 340 RON , la data de 05.08.2002,

Suma de 340 ron daca ar fi fost purtatoarea tuturor indexarilor si sporurilor acum ar fi fost de 668 ron/luna.

Diferenta nu a fost sesizata de mine pana acum intrucat in august/septembrie am fost in CO daorita unor probleme personale , iar angajatorul in octombrie 2002 a indexat salariile absolut la toti angajatii cu un procent care a echivalat cu diminuarea unilaterala a salariului.

Acum la primirea CARTII de MUNCA cu ocazia formarii dosarului de pensionare , am sesizat acest fenomen.

Incepand cu finele lunii decembrie voi fi la pensie probabil

.Intrebarea mea este cum pot sa recuperez drepturile neacordate inca din 2002 in situatia concreta de acum

In aceste conditii ce posibilitati legale de recuperare a veniturilor pierdute mai exista , se pot cere si daune morale, ..

Cu stima