avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proba testimoniala - conflict munca=modificare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proba testimoniala - conflict munca=modificare unilaterala CIM

-Sunt intr-n proces civil "modificare unilaterala CIM".
IIn intampinarea intocmita de intimat s-a invocat si ca " subscrisa ... ca vom demonstra in cadrul probei testimoniale" ., dar fara a preciza absolut nimic legat de numele celor 2 martori sau .....
Intrebarea mea este - trebuiau sau nu mentionati in intampinare martorii , este aceasta obligatorie ?
- care sunt toate intelesurile juridice ale probei testimoniale(in afara de proba cu 2 martori)

Cu deosebita stima!
Cel mai recent răspuns: lucretiaciocan , utilizator 21:28, 18 Mai 2012
Cât priveşte mărturia sau proba testimonială legea nu dă o definiţie , însă, în doctrină sunt date mai multe definiţii,care, în esenţă, au acelaşi conţinut .Astfel, mărturia ca fiind declaraţia orală făcută de o persoană fizică, în faţa instanţei de judecată, cu privire la un fapt trecut, precis şi pertinent, despre care are cunoştinţă personală .

Propunerea martorilor se face prin indicarea numelui fiecărui martor şi a locuinţei acestora (art.112 alin. ultim şi art.115 C.proc.civ.),

Când proba cu martori a fost încuviinţată în condiţiile art.138 punct.2 şi 4 C.proc.civ., lista martorilor se va depune, sub sancţiunea decăderii, în termen de 5 zile de la încuviinţare (art.186 alin.2 C.proc.civ.), iar dovada contrară va fi cerută sub pedeapsa decăderii în aceeaşi şedinţă, dacă amândouă părţile sunt de faţă. Partea care lipseşte la încuviinţarea dovezii este obligată să ceară dovada contrară în şedinţa următoare, iar în caz de împiedicare, la prima zi când se înfăţişează (art.167 alin.4 şi 5 C.proc.civ.).
Multumesc foarte mult pentru sprijin si promptitudine

Cu deosebita stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare martor proces civil Lungu Constantin Lungu Constantin va rog ce articol din lege pot sa invoc pentru prezentarea unui martor in proces civil ? (vezi toată discuția)
Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)
Decadere din termen leusan leusan In cazul in care uneia din partile aflate in proces este intrebatade de catre judecator (ambele parti fiind prezente si asistate,reprezentate de aparator) ... (vezi toată discuția)