avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate IreneP

Activitate IreneP

Da,sunt administratorul firmei.De prima data nu am vazut sa citesc deloc cu acei ochelari,vederea pentru distanta si medie,au fost bune,dar la citit,puteam vedea doar intr-un cerc mic,nici macar o pagina de vocabular.
Am probat o pereche de ochelari progresivi cu diferenta minima de dioptrie si am vazut sa citesc perfect cu ei,din cauza aceasta mi-am comandat si eu.
Multumesc pentru raspuns.Problema este ca am factura si chitanta,pe firma,asa ca am inteles ca nu am dreptul sa ma adresez ANPC.abia dupa ce am aflat acest lucru nu mai stiu cum sa procedez.
Am comandat la optica ideala din Bacau trei perechi de ochelari pentru mine si sotul meu.Una dintre perechi,ocelarii progresivi,au fost comandati si achitati integral,mare greseala,pe 15 mai a.c.Cand i-am probat,nu am reusit sa citesc absolut deloc,am acceptat trimiterea ochelarilor la rectificare,de doua ori,dar s-au intors la fel,deci nu i-am ridicat.De atunci am asteptat restituirea banilor,nu mi s-a raspuns la telefon sau la e-mailurile indicate de magazin decat saptamana trecuta,cand am primit instiintare ca dumnealor considera ca si-au facut corect treaba si banii nu vor fi restituiti.

Ce sanse as avea sa primesc banii pe produsul pe care nu-l pot folosi si cum trebuie sa procedez?
Răspuns la discuția taxa auto
Pentru achizitia unei masini noi,cu Euro 5,in leasing,la care am platit taxa de poluare uriasa se mai poate recupera ceva?
Răspuns la discuția Utilizarea ilegalã a unei mãrci
Noi suntem inregistrati la Osim,am primit certificatul.Nu am inteles,ei au voie sa foloseasca numele asemanator din exemplu?
Buna ziua.Multumesc mult pentru raspuns.Asa vom face.Sa inteleg ca avem dreptate si ei nu pot folosi numele nostru chiar daca difera cu o litera fata de marca noastra.Nu este corect cum au procedat,noi functionam din 2006 cu acest nume,iar ei au deschis in 2010 si au ales numele atunci cand eram pe primul loc in primele trei portaluri de turism ca importanta.Dar pentru asta am pierdut doi ani...Nimeni nu a stiut sa ne explice corect ce diferenta trebuie sa fie intre denumirile noastre,se pare ca si ei profita de acest lucru.
Exista insa un lucru asupra caruia nu suntem lamuriti,ei sustin ca atata timp cat numele difera chiar si cu o litera,au dreptul sa-l foloseasca,de aceea au inceput sa se inscrie pe portalurile de turism dupa care suntem selectati de turisti,astfel:noi suntem pensiunea Casa Vesela Predeal,iar ei folosesc pentru identificare "hotel Vesel Predeal" sau ,mai nou,dupa notificari:"Pensiunea Vesel Club Predeal",.Acum,nici nu stim daca este acceptata aceasta denumire inainte de a mai face un nou demers.Iar ei nu vor sub nici o forma sa accepte in denumire macar mutarea cuvantului de referinta "vesel" pe locul al doilea,cu toate ca denumirea pe care doresc sa o inregistreze ca marca este :"International Baschetball club Vesel",deci ar fi suficiente alegeri care sa nu creeze confuzii in randul turistilor.Va rog sa scuzati faptul ca am folosit o denumire similara pentru marca noastra,a fost doar din dorinta de a ne apara interesele,deoarece aceste discutii pot fi afisate la o eventuala cautare pe net.Cu stima,multumiri.
Multumesc mult pentru raspuns.Dupa ce ne-au blocat eliberarea certificatului,au depus si ei cerere de inregistrare,la care am facut noi opozitie si la care nu am primit inca un raspuns oficial.De asemenea au demarat inregistrarea unei marci apartinand unui club de baschet pe care il detin dar care incepe cu alte 4 cuvinte diferite inaintea celui de referinta care ne intereseaza,Pentru acesta,nu avem nimic de obiectat,deoarece nu se afla in aceeasi categorie de activitate.
Buna ziua.In aceeasi localitate,pe aceeasi activitate,a aparut un hotel a carui nume difera doar cu o litera de al meu.Cand am discutat,ne-a blocat eliberarea certificatului,pentru care deja platisem,timp de jumatate de an,iar acum,dupa ce l-am obtinut,refuza sa-si retraga denumirea de pe piata,mai mult se inscrie in continuare pe portaluri de net.Clientii sunt confuzi,incurca unitatile cand cauta cazare in oras,sau trimit rezervarile si feedbackurile gresit.Am trimis numeroase notificari fara succes.Acum incearca sa mai introduca un cuvant dupa denumirea principala,cu toate ca in Google,cautarea se face tot dupa denumirea principala:
de exemplu:vila "Vesela"Predeal,contra hotel "Vesel"Predeal.Din cautarile in Google,tipul de unitate nu conteaza,vila,pensiune,casa,hotel,cautarile se fac dupa "vesela"sau "vesel" deoarece nu apare diferenta in motoarele de cautare,urmat de localitate,astfel ca cele doua ipotetice unitati apar tot timpul amestecate.Cum pot sa procedez pentru a scapa de aceasta confuzie,noi suntem vechi pe piata iar unitatea nou aparuta a profitat de nume pentru a fi accesata rapid,fara a mai pierde timp pretios si bani pentru reclama.