avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot primi inapoi banii pe ochelari neridicati?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot primi inapoi banii pe ochelari neridicati?

Am comandat la optica ideala din Bacau trei perechi de ochelari pentru mine si sotul meu.Una dintre perechi,ocelarii progresivi,au fost comandati si achitati integral,mare greseala,pe 15 mai a.c.Cand i-am probat,nu am reusit sa citesc absolut deloc,am acceptat trimiterea ochelarilor la rectificare,de doua ori,dar s-au intors la fel,deci nu i-am ridicat.De atunci am asteptat restituirea banilor,nu mi s-a raspuns la telefon sau la e-mailurile indicate de magazin decat saptamana trecuta,cand am primit instiintare ca dumnealor considera ca si-au facut corect treaba si banii nu vor fi restituiti.

Ce sanse as avea sa primesc banii pe produsul pe care nu-l pot folosi si cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: IreneP , utilizator 23:53, 23 Septembrie 2012
Depuneti o petitie personal, prin posta sau prin posta electronica la ANPC, sau la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău. In situatia in care nu se rezolva in mod favorabil pe aceasta cale, puteti recurge eventual la alte cai legale, dar acesta este primul pas in opinia mea.
Multumesc pentru raspuns.Problema este ca am factura si chitanta,pe firma,asa ca am inteles ca nu am dreptul sa ma adresez ANPC.abia dupa ce am aflat acest lucru nu mai stiu cum sa procedez.
Sunteti administrator in cadrul firmei pe numele careia s-a facut comanda de executie ochelari?
Pentru ochelari progresivi este necesara o perioada pentru acomodare
Nu toate persoanele se pot acomoda cu astfel de lentile care obosesc apreciabil ochiul
Da,sunt administratorul firmei.De prima data nu am vazut sa citesc deloc cu acei ochelari,vederea pentru distanta si medie,au fost bune,dar la citit,puteam vedea doar intr-un cerc mic,nici macar o pagina de vocabular.
Am probat o pereche de ochelari progresivi cu diferenta minima de dioptrie si am vazut sa citesc perfect cu ei,din cauza aceasta mi-am comandat si eu.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
IreneP, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema cu ochelarii florinf69 florinf69 Buna ziua, Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie. Pe data 06.09.2016 am fost la un consult ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda ochelari de vedere utiliza_tor utiliza_tor Buna ziua, Am comandat aseara, orele 21, o pereche de ochelari de vedere la un cabinet. am achitat intergal ochelarii cu lentile de protectie pt calculator, ... (vezi toată discuția)