avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare comanda ochelari de vedere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare comanda ochelari de vedere

Buna ziua,
Am comandat aseara, orele 21, o pereche de ochelari de vedere la un cabinet. am achitat intergal ochelarii cu lentile de protectie pt calculator, dioptrie 0.25.
Din motive personale, vreau sa anulez comanda. Am sunat de dimineata la cabinet, programul lor fiind de la 10 AM. Nu a raspuns nimeni, am tirmis si email, nu a raspuns nimeni, am resunat, mi s-a raspuns la telefon. Le-am spus ca din motive personale, vreau sa se anuleze comanda si sa mi se returneze banii. Mi-a raspuns ca nu se pot returna banii pe lentile. Le-am spus ca nu mi se pare normal, deoarece eu am sunat imediat in urmatoarea zi sa nu se mai efectueze comanda, sa o anuleze. Au zis ca nu se poate deoarece furnizorii au primit aseara comanda si ei lucreaza 24 din 24. Eu personal nu cred ca acele lentile s-au si taiat aseara dupa ramele comandate. Exista vreo cale sa imi returneze totusi banii atat pe rame cat si pe lentile? Repet, nu doresc returnarea produselor si ANULAREA COMENZII, asta este ceea ce am cerut la un interval ft ft scurt de timp. Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Ursu , Consilier juridic 18:44, 21 Ianuarie 2016
Probabil ei se bazeaza pe prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor - art. 16 lit. c - respectiv, in cazul contractelor incheiate la distanta, consumatorul are dreptul de a anula comanda, respectiv a returna produsul. Insa exista si anumite exceptii. Dat fiind ca ai comandat o pereche de ochelari cu anumite caracteristici "tehnice" sa spunem ca ar fi incidente prevederile:
"Art. 16: Exceptări de la dreptul de retragere
Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
c)furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;"


Acum.. legea prin formularea sa nu e tocmai clară.. ce inseamna "personalizat in mod clar" stiu doar semnatarii acestui act legislativ, respectiv dl. Victor Viorel Ponta & Company:D Nu ca as avea inclinatii politice, insa norma europeana era un pic mai clara decat ce s-a transpus in legislatia nationala.. si eu am batai de cap cu legea asta... In mod CLAR:D nu a fost formulata de un jurist.
Alin_lex a scris:

Probabil ei se bazeaza pe prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor - art. 16 lit. c - respectiv, in cazul contractelor incheiate la distanta, consumatorul are dreptul de a anula comanda, respectiv a returna produsul.


Care contract la distanta? :) A fost la un cabinet care vinde rame si are o relatie contractuala cu altcineva pentru lentilele pe care le monteaza. Deci nici vorba de contract la distanta.
Din pacate, daca nu vor sa-si complice relatia cu furnizorul de lentile nu au nicio obligatie in sensul spus de dvs.

Corect, eram axat pe o problema proprie. Nu m-am gandit ca putea sa faca comanda si la cabinet, ma gandeam ca s-a facut o comanda online. Intr-adevar, in acest caz, atata timp cat nu se prezinta motive obiective pentru anularea comenzii ori returul produsului nu prea vad vreo varianta, decat intelegerea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme optica medicala ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am cumparat o pereche de ochelari de la SWISS OPTIK cu o dioptrie de -20. Am comandat cele mai scumpe lentile adica cele mai subtiri de pe piata ... (vezi toată discuția)
Renuntare comanda si returnare avans janiner janiner Buna seara, Ieri dupa-amiaza am facut o comanda pentru doua perechi de ochelari de vedere la o firma de profil. Astazi am cerut informatii despre gradul de ... (vezi toată discuția)
Se refuza returnarea unei rame ce nu poate fi folosita ca inlocuitor Ionaona Ionaona Buna ziua! Recent rama pe care o aveam la ochelari mi-a cedat. Am fost la clinica oftalmologica unde merg de obicei ca sa dau comanda de rama. Personalul nu ... (vezi toată discuția)