avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate adina_n

Activitate adina_n

Răspuns la discuția pensie alimentara - apel
Dapix a scris:


Instanța de judecată nu se poate pronunța(legal), peste o convenție(înțelegere) privată încheiată de comun acord, iar dacă s-ar pronunța ar încălca grav legea și drepturile omului.
Nici un judecător nu-și dorește să fie cercetat de Inspecția Judiciară - CSM.
Plus că statul român ar pierde la CEDO, pentru un abuz din partea unei instituții a statului.

Interesul copilului nu reprezintă sinonimul încălcării legii, fiindcă aveți încheiată acea convenție pe care acum vreți să o anulați.
Interesul copilului nu poate fi pus mai presus de prevederile legale.

Când va expira înțelegerea prin care tata debitor a plătit în avans obligație de întreținere, așa cum v-ați înțeles, veți avea posibilitatea să cereți atunci ca instanța de judecată să vă stabilească CUANTUMUL pensie de întreținere pe mai departe, luând în calcul veniturile lunare NETE pe care le va avea în acel moment debitorul.

Legea nu permite răzgândirea fața de o înțelegere privată clar definită, și dovedită prin înscrisuri.

Părerile personale, interpretările..., care nu au și un temei legal, prevăzut într-un anume ART. de lege, nu vă ajuta cu nimic în procesul de apel pe care îl aveți în derulare.




Nu avem incheiata nicio intelegere nici macar verbala cu atat mai putin scrisa. Aceste lucrui au fost decise de catre tata fara a discuta cu mine in prealabil.
Procesul de apel nu este in derulare nici macar nu am primit motivatia desi au trecut doua luni de la pronuntarea amanata de vreo 3 ori.
Răspuns la discuția pensie alimentara - apel
Buna ziua,

Am incercat sa ii explic tatalui nevoile copilului inainte de a deschide procesul pentru stabilirea pensiei alimentare dar fara rezultat, Chiar si fetita i-a spus ca are nevoie de bani pentru meditatii pentru ca aspira sa intre la cel mai bun liceu din oras si concurenta este mare si nu crede ca poate face fata fara aceste meditatii. Rsapunsul lui a fost ca nu ii da ca i-a dat.
Astept motivarea pentru care a fost respinsa cererea mea. Au trecut doua luni de la pronunarea si asa intarziata si inca nu a sosit motivarea.
Asa cum am spus si in prima postare tatal a inceput sa plateasca de cand are viza pentru reintregirea familiei pentru ca are nevoie de acesata dovada a platii pentru viza. Peste doi ani cand ii va expira aceasta viza si nu va mai obtine prelungirea ei credeti ca va mai plati???? Pentru prelungirea ei are nevoie de declaratia mea ca se ocupa de cresterea, educatia copilului constant, ca o viziteaza periodic, se intereseaza de nevoile copilului. Nu ma va mai pacali cu cateva vizite si interesul fals inainte de obtinerea vizei. Daca il intrebati acum nici macar nu stie la ce scoala invata copilul sau ce clasa este!
Aceste aspecte chiar nu au importanta?
Ce va trebui sa fac peste 2 ani? Sa o iau de la capat cu un nou proces? Unde este aici interesul copilului???
Buna ziua,

In octombrie 2015 am deschis un proces pentru stabilirea pensiei alimentare.
Situatia a fost urmatoarea: copilul nascut in urma unei relatii de concubinaj in 2001 a fost recunoscut de tata abia in 2010. A inceput sa contribuie la intretinerea copilului cu 250 lei in august 2011. Datorita faptului ca este cetatean strain in decembrie 2011 a obtinut viza de sedere in RO ca membru al cetateanului roman minor. (strainul parinte al cetateanului roman minor, daca face dovada faptului ca minorul se afla in intretinerea sa sau ca exista obligatia platii pensiei de intretinere). Astfel a continuat sa plateasca lunar 250 lei ulterior 300 lei. Pana in 2011 a locuit in Ro cu viza pentru afaceri.
Anul trecut am cumparat un apartament si i-am solicitat ajutorul penrtu ca efectiv nu mai aveam bani pentru a zugravi aparatamentul. Apartamentul a fost platit integral de mine. Mi-a dat ….3500 lei in ( in august 1500 si in septembrie 2000) ca avans pensie alimentara pana in septembrie 2017. Am discutat cu el si i-am spus ca nu e momentul sa nu mai plateasca (suma era oricum stabilita de el) deoarece am nevoie de acei bani pentru a plati meditatiile copilului.
Am deschis process pentru stabilirea pensiei alimentare. Initial pentru ca nu am avut bani nu am angajat avocat, asa ca cererea a fost formulata intr-un mod simpu de catre mine. Cand a sosit intampinarea deja doream sa renunt pentru ca in inatmpinare solicita instantei sa respinga cererea mea deoarece forta colectiva a statului nu poate interveni cand exista o executare de bunavoie a unei obligatii, ba chiar a platit la solicitarea mea o suma ce reprezinta un avans pe mai mult de un an si ca nu realizeaza venituri. Asa ca am trimis la judecatorie o cerere de renuntare care ulterior am aflat ca trebuie sa o mentin sau nu in fata instantei.
Convinsa de o prietena la primul termen nu am renuntat si am mers mai departe. La primul termen nu am avut avocat. Ulterior am angajat avocat.
Numai ca cererea a fost respina dupa doua amanari ale pronuntarii. Acum astept motivarea care …. intarzie .
Credeti ca am sanse sa castig la apel?
Multumesc
Răspuns la discuția Program de sarbatori legale
romibaro a scris:

dumneavoastra aveti contract de munca incheiat cu angajatorul, acestuia trebuie sa va adresati pentru rezolvarea problemelor legate de programul de munca.


Asa cum am spus mai sus, contractul de inchiriere prevede ca toate firmele sa respecte programul de functionare impus de mall.
Stiu ca avem contract de munca incheiat cu angajatorul, dar majoritatea angajatorilor din acest complex comercial au transmis angajatiior ca ar fi dat liber daca functionarea pe 20 aprilie ar fi fost optionala, dar este impusa si nu se complica ca sa obtina aceasta zi libera pentru noi, ca este mai simplu sa plateasca ziua conform legii.


Răspuns la discuția Program de sarbatori legale
multumesc
Buna ziua,
Lucrez la o firma care isi desfasoara activitatea intr-un complex comercial.
Firmele care isi desfasoara activitatea in acest complex comercial sunt obligate prin contract sa respecte programul de functionare impus de conducerea complexului comercial, iar acesta isi rezerva dreptul de a modifica programul.
Astfel am fost anuntati ca in data de 20 aprilie mall-ul va fi deschis. Proprietarii firmelor care isi desfasoara activitatea in acest mall nu se complica sa obtina aceasta zi ca fiind libera.
Daca noi, angajatii acestor firme, semnam o petitie prin care nu suntem de acord sa lucram avem vreo sansa sa obtinem aceasta zi libera. Ma rafer daca prin refuzul nostru de a lucra putem interveni in relatia contractuala dintre mall si firme.
Discuție libere
Buna ziua,
Lucram intr-o unitate "X", programul le lucru normal este de 8 ore, cu un week-end lucrat si unul liber, iar pentru week-end-ul lucrat am 2 libere inainte sau dupa week-end. Acum exista o neintelegere privind graficul in saptamanile care includ Craciunul si 1 Ianuarie. A fost completat graficul dupa "formula sefului" si in mod normal o tura ar fi trebuit sa lucreze in duminica de Craciun, dar dat fiind faptul ca unitatea este inchisa s-a trecut liber in grafic si a fost taiat un alt liber motivand ca luna decembrie trebuie sa aiba 9 libere. Acelasi lucru se intampla si cu duminica 1 ianuarie. E normal acest lucru?
Multumesc