am si eu o rugaminte pt cei care se pricep la asa ceva..sa mi se calculeze si mie salariul ...am lucrat intr-un loc ,am demisionat si astept de pe o zi pe alta sa mi se bage banii insa cu siguranta imi vor baga mai putini si as vrea sa stiu cat tre sa iau sigur...am facut eu niste calcule dar ...nu sunt sigura daca asa se fac....in contractul de munca am asa : salariul brut 804 lei pt 8 ore pe zi , 40 de ore pe saptamana....eu lucram 15 zile pe luna a cate 12 ore....va multumesc anticipat
mama mea a semnat in calitate de girant , la inceput mi s-a spus ca acest contract de garantie e o chestie de incredere, sa nu fur etc...scrie asa : " gestionarul este de acord sa despagubeasca angajatorul cu contravaloarea sumei de 400 lei , reprezentand cheltuieli de inventariere in cazul in care raporturile de munca inceteaza din vina sau ca urmare a vointei unilaterale a salariatului intr-un termen mai mic de 6 luni de la angajare in societate"...toti cei de la conducerea societatii sunt la bucuresti eu intelegand prin cheltuieli de inventariere ca ar fi trebuit imediat cand mi-am scris demisia sa se prezinte cineva de la bucuresti sa facem inventarul , atunci ar fi fost ok,intelegeam k din vina mea au cheltuit niste bani aiurea .cand le-am spus ca imi dau demisia mi-au spus k ei nu ma pot obliga sa raman binenteles asta dupa ce mi-au pus 100 de intrebari de ce plec ...etc...dupa mi-au zis noi nu te putem forta sa ramai dar prin contractele astea de garantie ( pe langa asta de 400 lei au mai introdus 2 a cate 1500 lei ,) nu fac altceva decat sa te oblige sa stai cat mai mult la ei.cum pleca cate o fata mai bagau un contract,daca le spuneai k nu e corect aia aia aia pac mai modificau cate ceva prin contracte...n-am mai trecut prin lucruri de genul si nu stiu ce sa fac , unde sa apelez , sa ma invete cineva...:( ...imi cer scuze k am scris mai inainte cu majuscule...
BUNA SEARA , VIN SI EU CU O PROBLEMA DACA MA POATE LAMURI SI PE MN CINEVA.2 LUNI JUMATE AM LUCRAT LA O FIRMALA CARE LA ANGAJARE PE LANGA CIM AM SEMNAT SI UN CONTRACT DE GARANTIE , ATAT EU CAT SI UNUL DIN PARINTI , CUM CA DACA PLEC MAI RPD DE 6 LUNI DIN INSTITUTIE SA PLATESC 400 LEI INVENTARUL.AM SEMNAT PT CA IMI DOREAM SA STAU CAT MAI MULT ...DAR PE PARCURS LUCRURILE S-AU SCHIMBAT, NU ERA ASA CUM NI S-A SPUS LA ANGAJARE.COLEGA CARE S-A ANGAJAT IN ACELASI TIMP CU MINE A PLECAT DUPA 1 LUNA DE ZILE SI NU A FACUT NICI UN INVENTAR A PLECAT CAT A PUTUT DE REPEDE :) SI NU I S-A OPRIT NICI UN BAN.EU CU DATA DE 13 IANUARIE 2012 MI-AM DEPUS DEMISIA, AM ZIS SA FIE OK AM FACUT INVENTARUL,AM ANGAJAT ALTA FATA IN LOCUL MEU , AM ZIS SA FIE OK.IN CIM SCRIA SALARIUL BRUT 800 SI CEVA DIN CARE RAMANEAM CU 700 LEI DAR LA ANGAJARE NI S-A SPUS K PRIMELE 3 LUNI LUAM 900 LEI CHIAR DACA IN CONTRACT SCRIA CAT AM ZIS MAI DEVREME.LUNA NOIEMBRIE AM LUAT 900 LEI ,LUNA DECEMBRIE AM LUAT 650 LEI ,250 LEI URMAND SA-I LUAM DUPA SARBATORI.POAVESTEA ESTE F LUNGA...NICI PANA IN ZIUA DE AZI NU MI-AU BAGAT DIFERENTA DE BANI...AM ZIS SA ASTEPT PANA LA SF IANUARIE KND BAGA SALARIILE DAR ASTAZI AM AFLAT CA ALTEI COLEGE CARE INCA LUCREZA ACOLO I-AU BAGAT BANII ASTA PT K I-A AMENINTAT CA PLEACA SI EA.AM SUNAT SI EU ASTAZI SI DADEAU INTOARSA CUM K NOI AVEM SALARIUL 700 ...NU 900,,,ASTA NU MI-A SPUS PATRONUL CI CONTABILA DE LA BUCURESTI,TOTI FIIND LA BUCURESTI EU IN ALT JUD.,ALTADATA IMI ZICEAU K FIGUREZ K I-AU BAGAT ...I-AM TRIMIS EXTRAS DE CONT SA VADA CA NU, ACUM MA LUA CA BANII ASTIA 400 LEI K MI I-AU OPRIT ...VRAJEALA MARE...EU I-AM ZIS SA-MI BAGE BANII SI DUPA LE BAG EU BANII ASTIA IN CONT DAR NU AU DREPTUL SA MI-I OPREASCA...II DAU DOAR DACA VREAU ,DACA NU SA MA DEA IN JUDECATA, DAR EU CAND AM PLECAT AM FACUT INVENTARUL....AS VREA SA STIU CAT DE LEGAL ESTE ACEL CONTRACT ...ACUM AU MAI BAGAT 2 IN PLUS A CATE 15 MIL FIECARE,FETELE DACA PLEACA MAI RPD DE 1 AN FIIND OBLIGATE SA PLATEASCA IN TOTAL 34 MIL...MIE SE PARE TOTUSI CEVA AIUREA ,CUM MAI DEMISIONEAZA VREO FATA POC MAI TRANTESC UN CONTRACT...SPER SA SE INTELEAGA CEVA DIN CE AM SCRIS DAR SUNT ATAT DE MULTE INCAT NU STIU CE SA SPUN MAI INTAI
in CIM scrie ca perioada de proba este de 90 de zile..m
nu mai stiu exact care erau clauzele scrise in acel contract aditional pt k mie nu mi s-a dat nici o copie nimic insa stiu ca scria daca plecam mai repede de 6 luni trebuie sa platim acei 400 de ron...cursuri de perfectionare nu am facut de nici un fel...nu au investit in mine nici 5 lei
buna seara! am si eu o intrebare care ma macina de ceva vreme si nu stiu ce sa fac...daca ma puteti ajuta cu un raspuns va multulesc f mult.pe data de 1 noiembrie am fost angajata la o firma,cu contract individual pe termen nedeterminat si am semnat si un act aditional in care era specificat ca daca plec in 6 luni de la ei sunt obligata sa platesc 400 lei.am semnat am zis k e ok aveam nevoie de un loc de munk ..am zis tocmai bn sigur 6 luni am de lucru..dar dupa 1 luna de munk deja sunt nemultumita si as vrea sa demisionez.n-am facut nici un curs de specializare,n-au investit nici un ban in mine si as vrea sa stiu daca intradevar voi fi obligata sa dau acei bani.eu sunt din constanta...sediul firmei este in bucuresti iar aici am fost angajata de un alt salariat de al lor care ulterior a fost data afara, asta pt k la angajare nu ne-au fost spuse toate conditiile...am nevoie de un raspuns urgent k nu mai rezist sa ma duc la munk...multumesc