avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul salariu

am si eu o rugaminte pt cei care se pricep la asa ceva..sa mi se calculeze si mie salariul ...am lucrat intr-un loc ,am demisionat si astept de pe o zi pe alta sa mi se bage banii insa cu siguranta imi vor baga mai putini si as vrea sa stiu cat tre sa iau sigur...am facut eu niste calcule dar ...nu sunt sigura daca asa se fac....in contractul de munca am asa : salariul brut 804 lei pt 8 ore pe zi , 40 de ore pe saptamana....eu lucram 15 zile pe luna a cate 12 ore....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:00, 5 Februarie 2012
804 lei este pentru un program in medie de 170 ore /luna .. ... 4,73 lei/ora

Lucrand 15 zile a cate 12 ore , inseamna ca ati lucrat 180 de ore , fapt ce denota ca, in principiu, un numar de 10 ore sunt considerate ore suplimentare .

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia

cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

@alysha,

Daca lucrati in sistem 12/24,adica 12 ore lucrate urmate de 24 ore liber si ati prestat intreaga luna calendaristica,(15 zile lucrate)veti primi salariul de 804lei brut.
In acest sistem de lucru nu se considera ore suplimentare,chiar daca aveti lucrat 180 de ore,pt. ca se vor compensa cu lunile in care prin liberele cf. programului nu veti realiza nr. de ore lucratoare din luna respectiva,asadar salariul se plateste integral,indiferent de situatie.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Salariul il primeste numai pentru un program complet de lucru de 170 ore in medie pe luna , iar din mesajul initial reiese ca a lucrat 180 de ore ...prin urmare, cele 10 ore lucrate in plus sunt considerate ore suplimentare , chiar daca a avut un program de 12/24 ...
In calculul salarial ,atunci cand exista program 12/24 se plateste salariul lunar integral.Se tine evidenta orelor prestate lunar sise procedeaza la compensare in lunile urmatoare.
Cred ca cel mai bine ar fi ca utilizatorul sa revina totusi cu data demisiei(zi/luna)si precizarea privind programul de lucru.Situatia in care presteaza compact 15 zile lunar cate 8 ore nu este similara cu situatia in care cele 15 zile ar rezulta dintr-un program12/24.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare florin102 florin102 Va scriu pentru prima data si am nevoie extrem de urgent de un rspuns de la D-vs. Lucrez la o companie pe baza unui CIM pe durata nedeterminata.Contractul ... (vezi toată discuția)