avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate BlueBoys

Activitate BlueBoys

Răspuns la discuția ANTECONTRACT PRESCRIS, SAU NU?
romascanu a scris:

Predarea bunului ce formează obiectul antecontractului de vânzare-cumpărare în posesia celui ce urmează să îl cumpere echivalează cu o recunoaştere a dreptului acestuia de a cere încheierea contractului de vânzare-cumpărare, care întrerupe prescripţia.


Unde apare in lege ceea ce spuneti dvs!? Din cate stiu e o practica, dar nu e lege. Si atunci ma intreb, dupa ce judeca judecatorii?

In alta ordine de idei, reclamanta nu i-a achitat mamei mele suma de bani, care trebuia achitata pana cel tarziu in data de 22.08.2003, urmand a se incheia contractul de vanzare cumparare. Din lege stiu ca nu putea sa ceara in instanta o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare in conditiile in care nu si-a indeplinit obligatiile din antecontract. Corect sau nu?
Buna Seara. Numele meu este Adrian si doresc sa aflu si parerea dvs in legatura cu valabilitatea unui antecontract, mai exact, doresc sa stiu daca este prescris sau nu:

Inainte de a afisa partea esentiala a antecontractului, va aduc la cunostiinta urmatoarele lucruri:

1. Nu s-au facut acte aditionale sau plati la antecontract
2. Promitenta - Cumparatoare a lucrat terenul in toti acesti ani
3. Nu ne-a actionat in instanta pana in anul 2011


PARTEA ESENTIALA DIN ANTECONTRACT:

" Subsemnata vanzatoare-promitenta ma oblig sa vand cumparatoarei promitente intregul drept de proprietate asupra imobilului-teren situat in Soimus, judetul Hunedoara compus din teren intravilan in suprafata de 5200 mp (cincimiidouasute mp) cu urmatorii vecini L.A, P.I ce am dobandit prin mostenire. ……………………………………………..

Pretul vanzarii, stabilit de comun acord, este de 55.000.000 (cincizeci si cinci milioane) lei, din care la data redactarii s-a achitat 36.000.000 lei, iar restul de 19.000.000 lei urmand a se achita pana cel mai tarziu la data de 22.08.2003 urmand a se incheia contractul de vanzare cumparare in forma autentica. ……………………………………….

Preluarea in stapanire a imobilului de catre cumparatoarea – promitenta se face incepand de azi 22.05.2003, iar stapanirea de drept se face odata cu semnarea si autentificarea contractului de vanzare – cumparare sub conditia inscrierii acestuia in cartea funciara. ……………………………………………………………………………………………………………..

Subsemnata vanzatoare garantez pe cumparatoare de evictiune conform art.1337 Cod Civil si declar ca imobilul nu este ipotecat ori grevat de alte sarcini ori procese. …………………………………………………………………………………………………

Subsemnata cumparatoare – promitenta ma oblig sa cumpar imobilul descris mai sus, in conditiile si la pretul declarat in act. Cunosc starea acestuia asa cum a fost descris in act. ………………………………………………………………………………

Subsemnatele parti, declaram pe proprie raspundere, cunoscand consecintele ce privesc falsul in declaratii si cele cu privire la evaziunea fiscala, ca pretul declarat si mentionat in prezentul act este cel real. ………………………………………..

Subsemnatele parti, declaram ca inainte de semnarea actului am citit personal cuprinsul acestuia constatand ca el corespunde vointei si conditiilor stabilite de noi partile de comun acord, drept pentru care semnam mai jos. ……………"

Doresc sa ascult si opinia dumneavoastra, daca se poate! Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Divulgarea ip-ului !
" Ce crezi ca se poate inampla daca ti se cunoaste IP-ul? "


Eu strict aici am facut referire - pune-ti si tu ip-ul pe net , si sa mai ai si in computer date bancare etc . Poate o sa aiba un hacker noroc sa dea peste tine sa faca rost de lovele mai usor .


ATENTIE TUTUROR : GRIJA MARE CE LINK-URI ACCESATI PE NET - ACUMA VRE-O 2-3 ANI , UN AMIC DE-AL MEU A PUS UN LINK PE UN FORUM , CINE DADEA CLICK PE RESPECTIVUL LINK O BULEA . II PUTEA FI ACCESATA ADRESA DE E-MAIL , SI ALTE LUCRURI . DECI NU E NIMIC DE RAS SAU DE BLAMAT . OMUL RESPECTIV STIE DE CE II ESTE FRICA .
Răspuns la discuția Divulgarea ip-ului !
Tinand cont ca are ip static si mai si face cumparaturi online , se pot intampla multe . Niste atacuri HACK il pot aranja destul de frumos .

Nu mai fi asa rau cu omul , e dreptul lui sa-si caute dreptatea . Iar daca respectiva doamna nu a dovedit ca e si vinovat , cu atat mai mult .
Multumesc pentru raspuns !
Buna Seara . In data de 07.12.2011 am avut primul termen de judecata , obiectul procesului este un teren .

Judecatoarea ne-a spus ca la urmatorul termen sa ducem si un extras de Carte Funciara . Cum pot obtine acest extras si cat este taxa ?


Răspuns la discuția Recuperare Bani !
Am deja un avocat care ma v-a reprezenta de astazi intr-un alt proces , cu niste oameni care au dorit sa o prosteasca pe mama mea . Am sa-l intreb si despre treaba asta , sper sa mai pot recupera banii .
Răspuns la discuția Recuperare Bani !
In cat timp se prescrie treaba asta ? Eu inca mai am actele pe care executorul silit le-a trimis la unitatile bancare din oras .... nu pot rezolva nimica totusi ?


Am gasit aici o chestie interesanta : Mentionez , asociatia de proprietari a fost obligata de catre instanta sa ii restituie mamei mele o suma de bani . Asta se intampla in 2004 .

Uitati ce am gasit aici : [ link extern ]

6. Prescriptia dreptului de a cere executarea silita
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor bugetare se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.



Fiind vorba de executarea silita dintr-un imobil , cred ca ma incadrez la "In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani" , ce parere aveti ?
Răspuns la discuția Recuperare Bani !
Nu au fost executati silit doarece asociatia respectiva de proprietari nu vira bani in banci , ci platea direct la furnizori .
Am fost personal impreuna cu mama mea la asociatia de proprietari , prin 2004 , insa nu au dorit sa ne restituie suma de bani .

De atunci nu am mai facut nici un demers . Mama mea are doar 4 clase , nu avea cine sa o indrume si sa o sfatuiasca . Acuma am crescut si eu putin si nu doresc sa ma las , sunt banii ei , e dreptul ei .
Buna Seara .

In 2003 mama mea a fost executat silit dintr-un apartament . In urma executarii silite , asociatia de proprietari trebuia sa ii mai restituie mamei mele suma de 29.337.950 LEI VECHI . Mama mea a platit un executor pentru a recupera banii , executor care a trimis instiintari la toate unitatile bancare din oras , sa faca poprire asociatiei de proprietari pana cand mama mea isi v-a recupera suma .


Mentionez ca nici in ziua de astazi ASOCIATIA DE PROPRIETARI NU A RESTITUIT NICI UN LEU MAMEI MELE . Se mai poate face ceva in cazul acesta ? Mai pot recupera banii respectivi ?