avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare Bani !
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare Bani !

Buna Seara .

In 2003 mama mea a fost executat silit dintr-un apartament . In urma executarii silite , asociatia de proprietari trebuia sa ii mai restituie mamei mele suma de 29.337.950 LEI VECHI . Mama mea a platit un executor pentru a recupera banii , executor care a trimis instiintari la toate unitatile bancare din oras , sa faca poprire asociatiei de proprietari pana cand mama mea isi v-a recupera suma .

Mentionez ca nici in ziua de astazi ASOCIATIA DE PROPRIETARI NU A RESTITUIT NICI UN LEU MAMEI MELE . Se mai poate face ceva in cazul acesta ? Mai pot recupera banii respectivi ?
Cel mai recent răspuns: BlueBoys , utilizator 02:16, 7 Decembrie 2011
ar fi trebuit executati silit si ei la randul lor de ce nu s-a intamplat acest lucru?
Nu au fost executati silit doarece asociatia respectiva de proprietari nu vira bani in banci , ci platea direct la furnizori .
Am fost personal impreuna cu mama mea la asociatia de proprietari , prin 2004 , insa nu au dorit sa ne restituie suma de bani .

De atunci nu am mai facut nici un demers . Mama mea are doar 4 clase , nu avea cine sa o indrume si sa o sfatuiasca . Acuma am crescut si eu putin si nu doresc sa ma las , sunt banii ei , e dreptul ei .
Destul de tarziu v-ati trezit. Cel mai probabil a intervenit prescriptia
In cat timp se prescrie treaba asta ? Eu inca mai am actele pe care executorul silit le-a trimis la unitatile bancare din oras .... nu pot rezolva nimica totusi ?

Am gasit aici o chestie interesanta : Mentionez , asociatia de proprietari a fost obligata de catre instanta sa ii restituie mamei mele o suma de bani . Asta se intampla in 2004 .

Uitati ce am gasit aici : [ link extern ]

6. Prescriptia dreptului de a cere executarea silita
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor bugetare se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

Fiind vorba de executarea silita dintr-un imobil , cred ca ma incadrez la "In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani" , ce parere aveti ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
BlueBoys, utilizator
Am deja un avocat care ma v-a reprezenta de astazi intr-un alt proces , cu niste oameni care au dorit sa o prosteasca pe mama mea . Am sa-l intreb si despre treaba asta , sper sa mai pot recupera banii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sentinta definitiva otinjacpetru otinjacpetru Societatea la care lucrez a pierdut procesul intentat de catre angajati fiind obligata la plata unor diferite sume stipulate in contractele colective de munca ... (vezi toată discuția)
Termen wap54 wap54 Ce valabilitate, cat timp de la investirea unei hotarari ca executorie are acest caracter? una an, doi....cand devine fara valoarare de la investire? (vezi toată discuția)
Hotararea de executare marius_no87 marius_no87 cine poate sa imi zica va rog . Ce termen are o hotarare irevocabila de executare dupa ce este data ? (vezi toată discuția)