Societatea la care lucrez a pierdut procesul intentat de catre angajati fiind obligata la plata unor diferite sume stipulate in contractele colective de munca si care nu au fost acordate la vremea respectiva. Sentinta a fost data cu mai bine de un an de zile in urma.Pina la data la care va scriu ne-a fost data doar o mica parte din banii cuveniti (aprox.10%).As dorii sa imi spuneti daca aceasta sentinta se poate prescrie si daca da, care este termenul. Va multumesc.
Art. 405 C.proc.civ. (1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.
Termen
wap54
Ce valabilitate, cat timp de la investirea unei hotarari ca executorie are acest caracter? una an, doi....cand devine fara valoarare de la investire? (vezi toată discuția)
Partaj
Oana Istina
Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect:
Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere ... (vezi toată discuția)