avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect:
Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere executarea silita. Este cumva imprescriptibila, asemenea actiunii in partaj sau se prescrie dreptul de a cere executarea silita. Daca se prescrie in cat timp?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 18:11, 16 Ianuarie 2010
ART. 405, C.Pr.Civila:
(1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
(3) Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea de executare marius_no87 marius_no87 cine poate sa imi zica va rog . Ce termen are o hotarare irevocabila de executare dupa ce este data ? (vezi toată discuția)
Termen wap54 wap54 Ce valabilitate, cat timp de la investirea unei hotarari ca executorie are acest caracter? una an, doi....cand devine fara valoarare de la investire? (vezi toată discuția)
Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)