avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotararea de executare
Discuție deschisă în Executare silită

hotararea de executare

cine poate sa imi zica va rog . Ce termen are o hotarare irevocabila de executare dupa ce este data ?
Cel mai recent răspuns: marius_no87 , utilizator 19:39, 28 Decembrie 2010
Potrivit art.405 c.proc.civ:
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Prescriere sentinta definitiva otinjacpetru otinjacpetru Societatea la care lucrez a pierdut procesul intentat de catre angajati fiind obligata la plata unor diferite sume stipulate in contractele colective de munca ... (vezi toată discuția)
Partaj Oana Istina Oana Istina Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect: Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere ... (vezi toată discuția)