avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate just_lucian

Activitate just_lucian

Pe scurt , litigiu in munca , eu reclamant, fost angajat, concediere abuziva . Daca in urma nepasarii avocatului s-a facut praf toate actiunile mele pana la Curtea de Apel inclusiv se poate rejudeca speta? Si in ce masura ? Va multumesc , momentan ma gandesc la o cerere de revizuire dar sansele sunt aproape minime.
ai toata deschiderea si sprijinul meu pe un asemenea caz ,pentru ca numai eu stiu ce inseamna sa treci prin lucruri de genul ,parte fiind in dosar . daca esti inregistrat in revisal cu 31 alin 3 , atunci e discutabil , ideea e urmatoarea ,daca putem vorbi pe documente si pe alte cai decat acest site public. As fi vrut sa vad cum arata decizia ta , dar in primul rand fa tot posibilul si declina competenta , competele de judecata de pe raza domniciliilor unde se locuieste in genere privesc mai deschis lucrurile catre un salariat ,daca intelegi ce vreau sa zic. La mine s-au comportat la fel cu toata deschiderea in Tribunal doar ca nu am avut suficiente documente ,dosarul meu a fost facut subtire si nu au avut pe ce sa-mi dea castig de cauza desi i-am starnit sensibilitatea doamne presedinte . In fine astea sunt alte lucruri ,care totusi au relevanta intr-un proces ,ai sa vezi ca ei sunt suprazei in instante ( judecatorii ) dar poti si sa le castigi increderea prin personalitatea ta sau situatia ta ! Ai incredere in tine si mergi mai departe , depinde si de complet ,dar stii cum se spune norocul ti-l faci si cu mana ta. Asa ca fa tot ce tine de tine ,eventual te pot ajuta cu sentinta civila a colegei mele si de la Tribunal si de la Curtea de Apel ...
principiul celeritatii a inceput sa se aplice foarte mult ,litigiile de munca sunt prevazute cu termene relativ scurte , la colega mea a durat mai putin de 3 luni , a urmat cele doua luni de vacanta judecatoreasca si recursul intentat de SC L i d l doar doua termene la diferenta de o luna , pe 1 octombrie instanta s-a pronuntat . Deci termenele sunt scurte se merge rapid. La mine a durat un pic mai mult ca ne-am balbait cu cererea de chemare in judecata , apoi am cerut singur amanare pentru a-mi angaja un aparator si alte cateva considerente ...la mine e totul pro bono ,student fiind in anul 4 la drept ,universitatea noastra are o colaborare cu 3 cabinete avocatiale si o asociatie "Inimi Deschise" in care daca unele familii ,persoane nu-si permit ,noi preluam cazurile si le prezentam in cadrul Clinicii Legale cum am denumit-o noi . In ceea ce priveste aspectul numarul 2 , noi am studiat foarte mult pe dosarul meu si da ai dreptate ,e un element al deciziei ,dar nu atrage nulitatea absoluta ,cel mai probabil poti cere declinarea competentei la tribunalul a circumscriptie teritoriala apartii sau ai domniciuliul si vei invoca articolul 286 din Codul Muncii sau cel ce tine de competenta ,astfel vei obtine declinarea si te vei putea judeca "acasa". Ideea e ca ei doar trebuia sa treaca in decizie o instanta la care sa ataci decizia in termen de 30 de zile si si-au indeplinit sarcina asta.
dansul poate deasemenea sa sesizeze si Instanta de judecata nu numai ITM-ul, pai e o contradictie , doua temei-uri invocate , inducerea in eroare a angajatului , periclitarea carierei viitoare a dansului art 61 lit d nu e acelasi lucru cu art 31 alin 3 , trebuie sa fie clar asta. Notificarea e doar anuntarea angajatului ca nu mai e nevoie de serviciile dansului insa decizia produce efecte si e singurul act care e recunoscut pentru incetarea contractului individual de munca recunoscut si la ITM . Daca decizia ar fi avut ca temei doar art 31 alin 3 ca si in notificare atunci era totul legal si nu mai putea fi atacata nicaieri.
eu pe acelasi lucru am litigiu cu fosta firma angajatoare ,multinationala , am avut o colega in aceeasi speta ,situatie , ea a castigat atat in Tribunal cat si la Curtea de Apel ,eu am pierdut in Tribunal dar sper sa avem castig de cauza in recurs . Azi am avut prima infatisare in care am solicitat o amanare pentru studierea intampinarii . Ei o tin sus si tare cu 31 alin 3 dar in extrasul de la Revisal care l-am luat luni de la ITM acolo scrie clar ca temeiul de drept cu care contractul meu a incetat e art 61 lit d .
Discuție mostenire
Ce se întâmplă dacă la data deschiderii succesiunii, soţia fratelui de cujus-ului nu mai este în viaţă? Dar dacă aceasta renunţă la legat ori se face vinovată de injurii grave la adresa memoriei testorului?
in concluzie as putea beneficia de somaj indiferent daca am lucrat 4 luni ca si perioada de proba ? Va multumesc !!
Iar cu privire la litigii in munca , stiam ca ar trebui sa ti se poata da un avocat din oficiu , fara plata serviciilor ,insa nu stiu unde sa ma adresez ,unde sa ma indrept ,e destul de greu si sa gasesti un avocat bun ce-i drept. O avocata ,nu-i dau numele mi-a zis dupa ce i-am trimis toata documentatia , tot ce am semnat eu la companie , vazand contractul ,perioada de lucru , sa ma duc sa-mi depun actele de somaj. Iar eu stiu destul de bine ca nu se poate daca nu ai un minim de 6-12 luni lucrate ...
Va multumesc deasemenea si dumneavoastra pentru sfat , doua intrebari daca imi permiteti , v-as ruga , daca ma pot adresa undeva pentru diurna neplatita , pentru cele 21 de zile de deplasare in orasul Vaslui , daca as putea sa-i sperii un pic cu asta cu mentiunea ca inca nu au trecut cele 30 de zile de la notificare ? A doua ar fi daca as putea sa iau somaj cu o vechime de 4 luni in functie ,proba ,scolarizare? Ar mai fi intrebari ,dar astea ar fi primordiale momentan. Ar fi intrebarea de ce nu te poti apara impotriva acestul articol 61 lit d ? sau 31(3) pentru ca in cazul meu am renuntat la foarte multe pentru acest job , o buna parte din viata mea personala , inclusiv studii , te afecteaza ca si integritate umana ,chiar si psihic . Ce fel de Cod al Muncii e acesta ! E ca si cum dumneavoastra sunteti angajatul meu , stati o perioada , o luna sa zic ,va faceti planuri ca sa luati ceva de-ale gurii familiei , eventual cheltuiti banutii agonisiti prin sudoarea fruntii si veniti in prima zi din a doua luna si va zic sa nu mai veniti la servici , ca ...asa vreau eu . de fapt am motivat prin acest "asa vreau eu" ,de fapt nu va zic nimic , decat sa plecati acasa ...
notificarea nu prevede art 31(3) ci doar art. 61 lit d ! inca un lucru ,nu doresc neaparat contestarea in instanta , ci macar o scrisoare deschisa catre conducere prin care sa le demonstrez ca am avut anumite drepturi, inclusiv diurna neplatita in deplasarea de o luna la Vaslui , fiind prima etapa de conducere a unei filiale cu cifra de afaceri mica ca sef de magazin , poate ca ei pot sa ma demita fara motivatie , asta probabil nu voi reusi sa contest , dar niste drepturi le pot invoca , ma gandesc chiar sa verific la ITM cand s-a inregistrat contractul meu , si daca la data prezentarii notificarii sau redactarii notificarii s-au depasit cele 120 de zile din contract prevazute ca si perioada de proba iarasi nu e bine pentru ei, Protectia muncii o voi verifica , daca o am semnata , egalitatea de sanse intre mine si ceilalti sefi de vanzari scolarizati in Germania ,chiar si refuzul dreptului meu la munca , am fost trimis acasa in secunda doi ,nu am mai fost lasat sa-mi continuu munca in magazin din momentul instiintarii ( chiar daca nu am semnat notificarea) . Probabil ca daca as vrea cu adevarat raul companiei , as putea sa o fac ( ex. de cazuri : pierdut deconturi de 800 ron al unui angajat de la Bacau , fumatul in depozit la vaslui , lucru frecvent, si se pot verifica), insa tot timpul am crezut in dreptatea mea. Va multumesc pana acum pentru consultatie , eu va recomand cu placere ,insa cu siguranta voi auzi si de cazuri solutionate pe tema asta.
Ca si student in anul 3 la Facultatea de Drept , abia anul acesta vom discuta despre obiectul "Dreptul Muncii si securitatii sociale" ,iar faptul care m-a impins sa mai fac o facultate pe langa cea de Marketing si Master Universitar in "Marketing si Comunicare in Afaceri" a fost ca de la fostul loc de munca ,in loc sa plec pe usa din dos ,cum vroiau sefii ,am invocat legi din Codul Muncii si mi-au propus apoi despartire pe cale amiabila pentru o suma considerabila si 8 luni de somaj. Deci mi-a placut sa incep sa studiez Dreptul.

VA MULTUMESC INCA O DATA !!