S-a aplicat corect in cazul dvs.prevederea art.31(3)Codul Muncii:
3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Nu pot sa cred ca concedierea dvs. s-a facut dupa ureche,ci mai curand cred ca au existat unele nemultumiri ale clientilor care vizau sfera dvs. de competenta.
Si inca ceva,directorul de vanzari nu este angajatorul dvs.,acesta este compania [Editat], directorul de vanzari este sau a fost mai corect seful dvs.ierarhic...
Nu aveti ce sa faceti,luati perioada lucrata la aceasta companie drept o experienta profesionala,chiar daca si neplacuta si trageti de aici invataminte pt. viitor.
Totusi art 61 alin d are si un amendament sa zic asa , impune angajatorului sa-mi ofere un alt post in cadrul companiei , altfel nu vad de ce a mai invocat acest articol in notificare , apoi mai e acel prejudiciu moral invocat in Codul Muncii , eram student ,am renuntat o perioada la studii , familia mea depindea de venitul meu , apoi alt aspect pe care nu il inteleg , de ce acel PLAN DE SCOLARIZARE mi-a fost luat , fiind totusi evaluarea mea , neinteresandu-se nimeni de evolutia mea . Un alt aspect , am primit cel putin 3 atentionari de la vecini , rude ,o ruda care a lucrat in sistem precum ca sa am mare grija la sefii de magazin [Editat - va rog sa nu mai incalcati pct. 2.11 din regulament] Bacau ,unde am avut primele 3 luni de munca ,pentru ca vor sa ma inlature. Motivul ,in afara invidiei cum ca eu as fi in 4 luni ceea ce ei nu au reusit in 6 ani ,e deja prea mult. Ca si o experienta am luat-o, am trecut peste , evaluarea trebuie sa fie undeva si sa se justifice. Seful meu ierarhic mi-a zis ca sunt prea bun si ca probabil o sa reusesc in alta parte ,si ca e foarte fericit ca nu mai fac parte din echipa lui. Mentionez ca nu am nici un referat facut , nu am gresit cu nimic , si nu clientii mi-au dat feedback ,ci cei de la Bacau , iar eu nu sunt singurul caz ,mai sunt alte doua cazuri identice cu al meu, doua de care am cunostiinta !! Va multumesc !! Singurul lucru care nu l-am facut pana acum e ca nu am semnat notificarea inca. Pot sa-mi desfaca contractul fara sa semnez notificarea ?
Fiind in perioada de proba,contractul poate fi inchis asa cum aratam printr-o notificare unilaterala ,31(3) CM,care provine de la angajator,in situatia dvs. si despre care aveti cunostinta dupa cate se pare.In acest caz, este inutila invocarea art.61(d)-necorespunderea profesionala.
Celelalte aspecte,precum barfele,invidiile,sicanele, prejudiciul moral cauzat va fi greu sa le utilizati ca probe in favoarea dvs. , in eventualitatea in care ati dori sa actionati in instanta fostul angajator pt.decizia concedierii dvs.pe care o considerati ca fiind nelegala.
Sincer,va doresc mult succes in gasirea cat mai rapida a unui nou job.
notificarea nu prevede art 31(3) ci doar art. 61 lit d ! inca un lucru ,nu doresc neaparat contestarea in instanta , ci macar o scrisoare deschisa catre conducere prin care sa le demonstrez ca am avut anumite drepturi, inclusiv diurna neplatita in deplasarea de o luna la Vaslui , fiind prima etapa de conducere a unei filiale cu cifra de afaceri mica ca sef de magazin , poate ca ei pot sa ma demita fara motivatie , asta probabil nu voi reusi sa contest , dar niste drepturi le pot invoca , ma gandesc chiar sa verific la ITM cand s-a inregistrat contractul meu , si daca la data prezentarii notificarii sau redactarii notificarii s-au depasit cele 120 de zile din contract prevazute ca si perioada de proba iarasi nu e bine pentru ei, Protectia muncii o voi verifica , daca o am semnata , egalitatea de sanse intre mine si ceilalti sefi de vanzari scolarizati in Germania ,chiar si refuzul dreptului meu la munca , am fost trimis acasa in secunda doi ,nu am mai fost lasat sa-mi continuu munca in magazin din momentul instiintarii ( chiar daca nu am semnat notificarea) . Probabil ca daca as vrea cu adevarat raul companiei , as putea sa o fac ( ex. de cazuri : pierdut deconturi de 800 ron al unui angajat de la Bacau , fumatul in depozit la vaslui , lucru frecvent, si se pot verifica), insa tot timpul am crezut in dreptatea mea. Va multumesc pana acum pentru consultatie , eu va recomand cu placere ,insa cu siguranta voi auzi si de cazuri solutionate pe tema asta.
Ca si student in anul 3 la Facultatea de Drept , abia anul acesta vom discuta despre obiectul "Dreptul Muncii si securitatii sociale" ,iar faptul care m-a impins sa mai fac o facultate pe langa cea de Marketing si Master Universitar in "Marketing si Comunicare in Afaceri" a fost ca de la fostul loc de munca ,in loc sa plec pe usa din dos ,cum vroiau sefii ,am invocat legi din Codul Muncii si mi-au propus apoi despartire pe cale amiabila pentru o suma considerabila si 8 luni de somaj. Deci mi-a placut sa incep sa studiez Dreptul.
VA MULTUMESC INCA O DATA !!
Acesta e spiritul companiilor, nu exista umanitate. Deasemenea sefilor dvs nu le pasa de companie, pentru ei e important sa fiti unealta pe care ei o vor. Ori va revoltati ori va conformati, ori va prefaceti ca va conformati daca rezistati. Alte optiuni nu prea sunt
Puteti sa-i dati in judecata daca stiti ca ati fost nedreptatit, e gratuit mai putin daca angajati un avocat pentru aceasta.