avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jignit e un cuvant produs de noul COD al MUNCII ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jignit e un cuvant produs de noul COD al MUNCII ?

Acum 15 zile , am primit direct de la angajator o notificare de demitere din functie prin invocarea acelui articol din contractul individual de munca care prevede neconcordanta cu locul de munca. Contract pe o perioada nedeterminata dar cu o perioada de proba de 120 de zile. Angajat in functia de SEF VANZARI LA [Editat] ROMANIA . Conform noului cod al muncii cica angajatorul are dreptul sa te demita fara motivatie daca te afli in perioada de proba ,insa ca sa scurtez speta , angajatul nu se poate apara in nici un fel ? Am avut ,mentionez ,un plan de scolarizare , care mi s-a "confiscat" la plecare , notificarea nu am vrut sa o semnez pe loc si mi-au trimis-o acasa prin posta, iar cand directorul de vanzari de la [Editat] a venit cu acea notificare si nu am vrut sa o semnez pana ce nu imi mai verificam contractul o data , s-a luat de mine si m-a jignit. Motive de demitere : doar niste feedback-uri de la oameni care pur si simplu au avut rea vointa si au mintit , mai bine zis , demis dupa ureche , deoarece directorul de vanzari ,angajator direct al meu , nu a venit nici o secunda sa ma vada la lucru. Poate ma ajutati cu un sfat ,daca mai pot recupera ceva , sub orice forma , macar decenta. Nu e vorba de razbunare dar mi-a promis ca nu-mi va oferi niciodata vreo recomandare pozitiva, deci sa nu apelez la el / ei ( ca si companie) .
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 13:46, 13 Decembrie 2011
Va multumesc deasemenea si dumneavoastra pentru sfat , doua intrebari daca imi permiteti , v-as ruga , daca ma pot adresa undeva pentru diurna neplatita , pentru cele 21 de zile de deplasare in orasul Vaslui , daca as putea sa-i sperii un pic cu asta cu mentiunea ca inca nu au trecut cele 30 de zile de la notificare ? A doua ar fi daca as putea sa iau somaj cu o vechime de 4 luni in functie ,proba ,scolarizare? Ar mai fi intrebari ,dar astea ar fi primordiale momentan. Ar fi intrebarea de ce nu te poti apara impotriva acestul articol 61 lit d ? sau 31(3) pentru ca in cazul meu am renuntat la foarte multe pentru acest job , o buna parte din viata mea personala , inclusiv studii , te afecteaza ca si integritate umana ,chiar si psihic . Ce fel de Cod al Muncii e acesta ! E ca si cum dumneavoastra sunteti angajatul meu , stati o perioada , o luna sa zic ,va faceti planuri ca sa luati ceva de-ale gurii familiei , eventual cheltuiti banutii agonisiti prin sudoarea fruntii si veniti in prima zi din a doua luna si va zic sa nu mai veniti la servici , ca ...asa vreau eu . de fapt am motivat prin acest "asa vreau eu" ,de fapt nu va zic nimic , decat sa plecati acasa ...
Iar cu privire la litigii in munca , stiam ca ar trebui sa ti se poata da un avocat din oficiu , fara plata serviciilor ,insa nu stiu unde sa ma adresez ,unde sa ma indrept ,e destul de greu si sa gasesti un avocat bun ce-i drept. O avocata ,nu-i dau numele mi-a zis dupa ce i-am trimis toata documentatia , tot ce am semnat eu la companie , vazand contractul ,perioada de lucru , sa ma duc sa-mi depun actele de somaj. Iar eu stiu destul de bine ca nu se poate daca nu ai un minim de 6-12 luni lucrate ...
@ just_lucian
Concedierea in baza art.61 lit.d c.mun. impune o anumita procedura .. nerespecatrea acesteia implica nulitatea deciziei de concediere ...

Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d C.mun. poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
just_lucian a scris:

Iar cu privire la litigii in munca , stiam ca ar trebui sa ti se poata da un avocat din oficiu , fara plata serviciilor ,insa nu stiu unde sa ma adresez ,unde sa ma indrept ,e destul de greu si sa gasesti un avocat bun ce-i drept. O avocata ,nu-i dau numele mi-a zis dupa ce i-am trimis toata documentatia , tot ce am semnat eu la companie , vazand contractul ,perioada de lucru , sa ma duc sa-mi depun actele de somaj. Iar eu stiu destul de bine ca nu se poate daca nu ai un minim de 6-12 luni lucrate ...


1.Litigiile de munca sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.
Daca nu aveti venituri,puteti solicita instantei, in scris, asistenta juridica gratuita ,constand in apararea si asistenta gratuita printr-un avocat delegat de baroul avocatilor.
Va trebui sa prezentati dovada faptului ca nu realizati venit,pe baza unei adeverinte eliberate de catre Administratia Financiara.

2.Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj,aveti nevoie de un stagiu de cotizare minim de 12 luni in ultimile 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Daca veti castiga cereti plata cheltuielilor de judecata, printre care se afla si onorariul avocatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere necorespundere profesionala- perioada proba amber_onyx amber_onyx Buna ziua, Sper sa ma ajutati si pe mine . Situatia este urmatoarea: Nu mi s-a dat nici o fisa a postului la angajare. A fost angajata ca director a ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere legala viorictin viorictin Care sunt etapele pentru concedierea unui salariat angajat pe durata determinata 3 luni,care s-a dovedit necorespunzator din punct de vedere profesional.Cum sa ... (vezi toată discuția)