avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate mariusdunca

Activitate mariusdunca

Bună ziua,
Sunt pensionar militar și am nevoie de sprijin să încerc să îmi recâștig dreptul de recalculare a pensiei cf L nr. 263/ 2010, prin care am obtinut un punctaj pentru punctul de pensie.
Incepand cu 01.01.2016, drepturile de pensie militară s-au aplicat unei noi legi, L nr. 223/ 2015, cf deciziei de actualizare.
Pot sa invoc dreptul câștigat, prin legea anterioară, de a mi se calcula pensia in conditiile cele mai avantajoase pt mine?
Mulțumesc.
Discuție Pensie militara
Deciziile de recalculare a pensiei difera ca si abordare a calculatiei de la anii 2014, 2015 fata de 2017 si fata de 2018.
Daca pensia mea ar fi calculata dupa punctul de pensie, cf stagiului adaugat, ar trebui sa iau cu cca 750-800 mai mult.
Pe cine pot aborda pt a intelege aceste decizii de recalculare ( pro bono sau contracost)?
Multumesc
Discuție succesiunea
va rog sa ma consiliati in urmat. problema:
mama a decedat in 02 sept 2011, suntem 3 frati si inca nu am facut succesiunea.
am inteles tot felul de termene, ba 6 luni, ba un an, termene peste care, cheltuielile pt. realizarea succesiunii ar fi mult mai mari. momentan nu dispun de bani pt aceasta (am inteles sume de cca 1500-2000 lei). in cat timp de la deces trebuie facuta succesiunea si ce ar presupune depasirea termenului oficial?
fiind vorba de un apartament in care am locuit (locuiesc) si investit in acesta, ar fi mai bine sa astept revendicarile fratilor? ma avantajeaza faptul ca am ingrijit-o pe mama in ultimii ani de viata si am suportat toate cheltuielile de spitalizare si inhumare?
multumesc.