Locuim intr-un imobil vechi cu 3 apartamente. Intr-unul din ele locuia singur un batran care a decedat. Dupa cunostintele noastre nu are mostenitori, intrucat de cand ne-am mutat noi acolo (cam 10 ani) nu primea vizite. Problema este ca in apartamentul dumnealui probabil nu a igienizat nimeni, e totul asa cum a ramas dupa moartea dansului, Incepe deja sa fie cald si miroase urat, etc.
Ce se poate face? interesul nostru este sa igienizam zona, sa fie curat, Sa nu avem gandaci, etc. Unde ne putem adresa?
Ne gandeam chiar sa cumparam spatiull si sa ne ocupam de el.
Ce variane sunt?
Primaria nu cred ca are cunostinta si nici interes ca igienizeze..
Multumim frumos.
Acum mai putin de 1 an a decedat si tatal meu. mama a decedat de cativa ani buni. sunt unicul fiu si doresc sa vand apartamentul parintilor insa nu gasesc actele de proprietate ale apartamentului. stiu ca ar trebui sa fac succesiunea si sa trec bunul pe numele meu ca sa pot vinde, ce solutii considerati?
va multumesc.
Buna ziua.
Acum 2 ani m-am casatorit a doua oara. Cu a doua sotie am 1 copil cu varsta de 2 ani.
Din prima casatorie am 1 copil care are acum 15 ani. Apartamentul in care locuim acum cu totii (actuala sotie si cei 2 copii) este pe numele meu si al primei sotii. Prima sotie a decedat acum 10 ani iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea.
Actuala sotie a luat numele meu de familie la casatorie.
Mai avem 1 masina pe numele meu dobandita dupa decesul primei sotii dar inainte de a ma casatori a doua oara.
Suntem acum in relatii tensionate si este posibil sa apara un divort si inevitabilul partaj.
Sunt interesat sa aflu ce drepturi ar putea avea actuala sotie in eventualitatea unui divord dpdv al bunurilor comune.
Am cumparat acum 10 ani un apartament impreuna cu sotia. Intre timp s-a nascut copil nostru apoi sotia a decedat. Cum pot sa vand apartamantul, in conditiileincare copilul este minor?
Buna ziua,
Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti. dupa cum stici asociatiile de proprietari fac parte din organizatiile non profit. Dorim sa aflam daca in virtutea acestui lucru, putem primi ca donatie cei 2% din impozite pe baza formularului 230.
Daca da, cum ar trebui acestia inregistrati in contabilitatea asociatiei (partida simpla).
Va multumesc, Ioan Tuglea