avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna ziua,
Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti. dupa cum stici asociatiile de proprietari fac parte din organizatiile non profit. Dorim sa aflam daca in virtutea acestui lucru, putem primi ca donatie cei 2% din impozite pe baza formularului 230.
Daca da, cum ar trebui acestia inregistrati in contabilitatea asociatiei (partida simpla).
Va multumesc, Ioan Tuglea
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:42, 5 Ianuarie 2012
Da, asociatiile de propriertari pot beneficia de cei 2%. Depuneti formularele pana in 15 mai 2012 pentru veniturile din 2011. Banii se vireaza de trezorerie in luna noiembrie 2012 in contul bancar al asociatiei.
O sa-i gasiti consemnati in extrasul de cont. Asa cum inregistrati orice suma din aceste extrase lunar, tot asa inregistrati in contabilitate si sumele primite din redistribuirea a 2%.
Concret acesta suma o inregistrati in Registrul de fonduri. Acest registru are rolul de a inregistra fondul de rulment, fondul de reparatii, fondul de penalizari si alte fonduri (speciale, temporare...).
Noi in acest registru consemnam si toate sumele incasate din chirii, publicitate, donatii, sponsorizari.., inclusiv sumele incasate (pentru al 3-lea an consecutiv deja) din cei 2%.
Odata la 6 luni (30 iunie si 31 decembrie) centralizam aceste sume pe un tabel. Suma rezultata o repartizam pe fiecare apartament proportional cu suprafata utila a apartamentului (cota indiviza) si-o adaugam la fondul de reparatii ce-l are (sau nu) fiecare proprietar.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere aurora1 aurora1 Asociatie de proprietari a inchiriat un spatiu unei firme pentru a amplasa un cabinet stradal, cca un metru patrat, spatiu e pe proprietate comuna si banii vor ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am preluat recent administrarea unei asociatii de ... reluxx65 reluxx65 Buna ziua, Am preluat recent administrarea unei asociatii de proprietari cu 17 ap. La preluare nu am primit o balanta elementelor de activ si pasiv si nici ... (vezi toată discuția)