Buna ziua.
Acum 2 ani m-am casatorit a doua oara. Cu a doua sotie am 1 copil cu varsta de 2 ani.
Din prima casatorie am 1 copil care are acum 15 ani. Apartamentul in care locuim acum cu totii (actuala sotie si cei 2 copii) este pe numele meu si al primei sotii. Prima sotie a decedat acum 10 ani iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea.
Actuala sotie a luat numele meu de familie la casatorie.
Mai avem 1 masina pe numele meu dobandita dupa decesul primei sotii dar inainte de a ma casatori a doua oara.
Suntem acum in relatii tensionate si este posibil sa apara un divort si inevitabilul partaj.
Sunt interesat sa aflu ce drepturi ar putea avea actuala sotie in eventualitatea unui divord dpdv al bunurilor comune.
Pai din ce ziceti, nu aveti niciun bun comun, atat ap cat si masina, sunt proprii, asa ca nu are vreun drept.
Cel mult, poate avea un drept de creanta daca ati renovat ap impreuna.
Nu pare ca ati inteles.. ce ati avut inainte de casatorie..inclusiv bani, sunt proprii ai ficaruia. Daca ati mai pus dupa casatorie, sunt bani comuni. daca sumele sunt similare, nu aveti ce partaja. Daca dupa casatorie ati economisit doar in conturile dvs, sumele sunt comune si ii datorati jumatate din suma economisita dupa casatoriei,
La fel impartiti si datoriile daca e cazul....
Partaj
orsolya
Buna ziua,
In cazul unui divort de comun acord dupa o casnicie de 16 ani ce drepturi ar fi avut sotia din apartamentul conjugal, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Divort
tinky_lili
Buna,
Am si eu o intrebare, sunt insurat de 5 ani si 1 luna, am locuit in apartamentul ei fara mutatie, casa fiind pe numele ei si al fostului sot ... (vezi toată discuția)