avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate dandascalu44

Activitate dandascalu44

Răspuns la discuția Pensie pe caz de boala
Mulțumesc
Câta vechime trebuie să aibă o persoana ptr a putea fi pensionata pe caz de boala ?
Buna ziua,
Copilul a implinit 19 ani si a terminat liceul, fara a obtine diploma de bacalaureat...in situatia in care se poate inscrie la o facultate care il primeste fara diploma de bac, asa cum fac cele particulare, mai beneficiaza de dreptul de a primi pensie de intretinere?
Va multumesc anticipat
buna ziua,
am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ani...copilul face 18 ani la sfarsitul lunii acesteia, dar este inca la scoala, in clasa a XII a...de la serviciu m-au anuntat ca nu imi mai opresc banii de pensie pe statul de plata, conform hot. jud....ce se intampla in aceasta situatie si care este cadrul legal ?...stiam ca pensia catre minor se plateste inclusiv si daca acesta urmeaza cursurile invatamantului superior.
Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana adulta cu grad de handicap grav vizual poate fi salariat intr-o institutie bugetara...mentionec ca persoana respectiva este angajata, deja, intr-o institutie bugetara. Va multumesc
Răspuns la discuția Executare silita
Scuzati-ma,poate nu m-am exprimat eu corect...imobilul a fost al mamei si i l-a vandut fiicei, fosta mea sotie, cu aceasta clauza de uzul fruct.
Răspuns la discuția Executare silita
Detin incuviintarea instantei de executare silita asupra bunurilor fostei mele sotii, in urma unui proces de partaj. Sa inteleg ca pentru acest imobil care este al ei nu pot face nimic? Probabil ptr a obtine un titlu executoriu impotriva mamei ei trebuie un alt proces sau se poate cere tot prin executorul judecatoresc?
Buna ziua,
Fosta mea sotie detine o casa, avand contract de vanzare cumparare cu uzul fruct, act facut intre mama si fiica sa.Imobilul nu este intabulat si nici nu a fost schimbu de la rolul mamei la rolul fiicei, astfel ca nu figureaza la primarie pe numele ei.Eu detin copia legalizata a acestui act.Intrebarea mea este daca pot incepe procedura de executare silita pe acest imobil si daca da, cum trebuie procedat?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Va mai deranjez cu o intrebare...instanta competenta teritorial care poate judeca o cerere de majorare a pensiei de intretinere minor este Judecatoria Focsani, pe a carei raza isi are domiciliul mama reclamanta sau Judecatoria Ploiesti, pe a carei raza se afla resedinta tatalui parat ?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Dar daca ii trec adresa din Romania ?...acolo locuiesc parintii lui si acolo, practic, este si casa lui...poate fi citat acolo?...in Italia este rezident.