avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna seara,
exista o hatarare definitiva de stabilire a penseiei alimentare catre un minor, din anul 2009, in cuantum de 160 lei, minimul pe economie la data respectiva, tatal neavand forme legale in Italia..Intre timp tatal are deschisa firma de amenajari interioare avand profit.As vrea sa fac actiune in instanta ptr majorarea pensiei alimentare la venitul lui de pe firma, deoarece nevoile copilului au crescut, odata cu studiile, la liceu.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie procedat in cazul in care nu se stie adresa tatalui din italia si nici denumirea si adresa firmei lui...unde va fi citat ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:58, 21 Februarie 2014
Va trebui sa le aflati si sa le indicati instantei daca vreti sa aveti castig de cauza.
Dar daca ii trec adresa din Romania ?...acolo locuiesc parintii lui si acolo, practic, este si casa lui...poate fi citat acolo?...in Italia este rezident.
de citat puteti sa-l citati la adresa din Romania, insa veniturile nu i le puteti afla de la adresa din Romania.
Veniturile trebuie sa le demonstrati ca sa aveti ce castiga.
Va mai deranjez cu o intrebare...instanta competenta teritorial care poate judeca o cerere de majorare a pensiei de intretinere minor este Judecatoria Focsani, pe a carei raza isi are domiciliul mama reclamanta sau Judecatoria Ploiesti, pe a carei raza se afla resedinta tatalui parat ?
Focsani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara minor Kriz Kriz Am domiciliu in România si rezidenta in străinătate împreuna cu fiul meu minor . Tatăl acestuia are domiciliul si locul de munca in România . As dori sa ... (vezi toată discuția)
În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia ... Turturica Liliana Turturica Liliana În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia alimentare pentru minor, aceasta va rămâne în același cuantum pana la majoratul ... (vezi toată discuția)
Actualizare pensie alimentara K.Ela K.Ela Am si eu o problema in legatura cu pensia alimentara minor. Exista deja o decizie definitiva si irevocabila care a stabilit pensia alimentara la cuantumul X ... (vezi toată discuția)