avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate alexa_a

Activitate alexa_a

Buna ziua,
Acelasi lucru l-am patit si eu astazi. Doar ca eu am platit in 2012 amenda si mi-a venit acum de la ANAF. Astazi am fost la ei si mi-au spus ca nu au ce face trebuie sa platesc amenda intreaga 500 lei.
Am depus cerere de recuperare la Primarie sa imi recuperez banii si au spus ca in termen de 30 zile.
Nu m-i se pare corect ca dupa 4 ani din greseala unora sa platesc eu. nu e ca si cum eu am ales in ce cont sa platesc.
Exista totusi o portita?
Multumesc anticipat de raspuns
Buna ziua.
Am o problema, am primit o factura pentru participarea al o conferinta in Belgia cu TVA, cand am intrebat m-i s-a spus ca asa trebuie conform regulamentului UE.
Under EU Customs and Excise Regulations, delegates from all the countries are required to pay VAT on any event taking place in the EU.

Have a look at this link: [ link extern ]

B2B services in respect of admission to cultural, artistic, sporting, scientific, educational, entertainment and similar events will be taxed at the place where those events actually take place [Article 53 of the VAT Directive]
Example 35: For a conference organised in Stockholm for participants paying a fee to attend, Swedish VAT is charged.

I hope this answers your question. You can recover the payed VAT by your local tax authority.
Cum o inregistrez? cu tot cu TVA sau fara?
Multumesc anticipat pt raspuns.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Răspuns la discuția inchidere ex financiar 2010
Model de calucul rezerva legala:
REERVA LEGALA este de 5% din profitul contabil, max 20%*capital social
Profit contabil este=total venituri-total cheltuieli
TOTAL VENITURI = 4,832,441
TOTAL CHELTUIELI= 3,935,296
PROFIT CONTABIL = 897,145
Total profit contabil - baza pentru rezerva legala = 897,145
REERVA LEGALA (5% profitul contabil, max 20%*CS) = 44,857
Am fost cu declaratia 220 pe zero si m-i s-a spus ca ce sunt clar vazatore, de unde stiu eu ca nu o sa am venituri si daca nu o sa am sa ma duc sa suspend activitatea.
Nici minim 100 de ron nu am voi, cica nu cu mai putin de -20% fata de anul trecut.
Imi puteti spune in ce lege scrie asta.
Multumesc
Buna ziua,
Daca sunt PFA- cu venit real pot sa fac declaratia estimativa pentru 2011 pe zero-sa declar venituri si cheltuieli 0?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari legate de contributiile la pensii ale PFA-urilo, si anume:
1. PFA-urile care sunt si angajati cu carte de munca sunt obligate conform noii legi a pensiilor sa plateasca contributii? care este cota de 31,3% sau doar 10,5%..in functie de conditii?
2. Ca sa beneficiezi de acel concediu pt. crestere copil pana la 2 ani si de acea indemnizatie de 85% din venitul brut realizat..si pe PFA si pe contract de munca trebuie sa platesti si contrubutia la CAS sau doar acei 5,5% si 0.85% pt.concedii si indemnizatii si pentru PFA sau este de ajuns doar pe CM?

Multumesc
Daca se face majorare de capital social la o societate pe actiuni -aportul fiind in natura de la o alta societate comerciala- este supus cotei de TVA? Se aplica TVA la aportul in natura?
Care este procedura?
Multumesc
Răspuns la discuția Refuz plata concediu medical
Nu i-a recomandat mediul nu avea nici o problema -sufera de complexul ca era mic de inaltime, ceea ce este ciudat este ca are medicul curant in Mangalia, medicul care la operat in Braila si medicul de familie in Bucuresti?
Era perfect sanatos.
Da plateste casa de asigurari, il platesti tu si apoi recuperezi- si am auzit ca perioada de recupearre ar fi cam un an si ce facem un an de zile sta acasa?
Este cam greu de dovedit ceva, ca nu poti sa spui ca a vrut sa faca asta atat timp cat nu ai ceva scris.
Multumesc
Buna ziua,
Stie cineva daca se poate face refuzul platii concediului medical.
Un angajat este in concediu medical de 4 luni, pe motiv ca a vrut sa isi luneasca picioarele si firma ii plateste concediu medical.
Se poate face refuzul la plata a acestuia ?
Multumesc