Va rog sa-mi spuneti care este diferenta dintre abuz in serviciu si neglijenta in serviciu. De asemenea, dupa ce perioada intervine prescriptia pentru cele doua infractiuni, dupa noile coduri penale?
In urma cu ceva timp am provocat un accident (cu masina), ranind un motociclist. Nu am acordat prioritate, motociclistul intrand in mine. Motocicleta:dauna totala, iar motociclistul a stat 2 zile in spital, avand un brat fisurat.
Ideea este ca medicul legist i-a acordat motociclistului doar 3 zile de ingrijiri medicale, iar in situatia asta, am inteles ca fapta nu constituie infractiune pt mine (decat daca erau minim 10 zile de ingrijiri).
Este adevarat?
In alta ordine de idei, tipul spune ca Asigurarile nu-l vor despagubi cu suma pe care o doreste el si, in cazul nostru (nefiind infractiune) nu mai poate da Asigurarile in judecata si ca vorbeste cu un avocat sa se indrepte impotriva mea. Ar avea castig de cauza in instanta?
Eu cred totusi ca nu e problema mea ca asigurarile nu-l despagubesc cu cat ar vrea el. Eu am platit RCA-ul, doar daca nu aveam RCA, ma gandesc ca se putea indrepta impotriva mea, neavand cine sa-l despagubeasca, dar asa…
Multumesc pentru raspuns.
Dvs. spuneti ca acel creditor poate sa ceara executarea, dar nu exista certitudinea ca o poate duce la indeplinire.
Mai am totusi o intrebare: procedura de executare silita presupune mai intai o poprire asupra salariului sau se trece direct la executarea bunurilor? De asemenea, stiu ca o procedura de executare silita dureaza destul de mult.
Buna ziua.
Am semnat in anul 2008 un contract de credit pentru nevoi personale si un card de credit, fara garantii imobiliare sau mobiliare.
In eventualitatea unei posibile executari silite, se poate ca banca sa se indrepte si asupra bunurilor personale? Chiar daca nu exista contract de ipoteca imobiliara sau mobiliara?
De asemenea, nu exista nici bilete le ordin semnate in alb si nici contract de fideiusiune.
Proprietatea apartine socrilor mei si asa a fost intabulata initial. Nu cunosc motivele pentru care sunt acesti metri patrati in plus. Poate nu s-a masurat corect la vremea respectiva. In orice caz, am inteles ca nu as fi nici primul, nici singurul...pe vremuri asa se faceau masuratorile topografice...nu stiu...
Am auzit ca o procedura ar fi sa se dea o declaratie notariala prin care se renunta la o bucata de teren.... Sau o alta procedura...cu nu stiu ce proces cu vecinii....
Am o problema legata de cartea funciara si speram sa ma puteti ajuta.
Detin o casa si terenul aferent.Din pacate, in cf apare fanat in suprafata de 1.970 mp pe care se afla constructie + anexe. Am vrut sa fac dezmembrare ca sa se vada exact cat este casa si cat este teren (de teren am nevoie pt un proiect pe fonduri europene). Pt aceasta dezmembrare a fost nevoie initial de o masuratoare si, din pacate, la masuratoare au iesit mai multi metrii patrati decat in cf (cam cu aproape 200 mp).
Intrebare: Cum este legea cadastrului acum? Am auzit ca se poate "trece cu vederea" in cazul unei diferente de pana in 10 % din suprafata. Pana nu demult aceasta era de 5%, dar am auzit ca s-ar fi marit la 10 %. Este adevarat?
Daca totusi, nu se rezolva astfel, ce pot sa fac? Care este procedura?