avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita fara contract de ipoteca imobiliara ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita fara contract de ipoteca imobiliara sau mobiliara?

Buna ziua.
Am semnat in anul 2008 un contract de credit pentru nevoi personale si un card de credit, fara garantii imobiliare sau mobiliare.
In eventualitatea unei posibile executari silite, se poate ca banca sa se indrepte si asupra bunurilor personale? Chiar daca nu exista contract de ipoteca imobiliara sau mobiliara?
De asemenea, nu exista nici bilete le ordin semnate in alb si nici contract de fideiusiune.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:14, 14 Ianuarie 2013
Domnule, contractele de garantie mobiliara sau imobiliara nu fac decat sa confere un drept de preferinta creditorului, fata de eventuali alti creditori. Asadar, orice creditor poate sa ceara executarea oricarui bun al dvs, indiferent daca creanta sa este sau nu garantata cu ipoteca /gaj.
Multumesc pentru raspuns.
Dvs. spuneti ca acel creditor poate sa ceara executarea, dar nu exista certitudinea ca o poate duce la indeplinire.

Mai am totusi o intrebare: procedura de executare silita presupune mai intai o poprire asupra salariului sau se trece direct la executarea bunurilor? De asemenea, stiu ca o procedura de executare silita dureaza destul de mult.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
brandon5, utilizator
Daca exista bunuri, certitudinea exista, executarea poate fi facuta de catre executorul competent potrivit legii.

Creditorul poate cere sa se faca orice forma de executare, simultan sau succesiv. Pe viitorul Cod de procedura civila, un imobil nu poate fi executat decat pentru o creanta de peste 10.000 lei, asta ar fi singura limitare, dar e valabila doar pentru cererile de executare ce se fac ulterior datei de 01.02.2013 si doar daca Codul intra in vigoare la acea data.
Multumesc.

Ultima intrebare: daca am un imobil si este in co-proprietate cu altcineva, acest imobil se poate executa pentru datoria mea?
Da. Fie se poate cere partajul in cadrul contestatiei la executare, de catre creditor, fie sa executa cota parte. Daca e in devalmasie, trebuie mai intai facut partajul, la cererea creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal?- executare imobiliare credit negarantat imobiliar CBucuresti CBucuresti As dori sa aflu si eu parerea unui specialist referitor la un paragraf care se trimite in acele scrisori, de catre firmele de recuperare, si anume cel ... (vezi toată discuția)