avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate Mathushalem

Activitate Mathushalem

Răspuns la discuția Pretentii succesorale
multumesc mult Gabby 26 !
Problema este ca primarul a hotarat sa modifice un HCL din 2017 prin care se spunea ca salariile tuturor angajatilor se vor majora prin aplicarea coeficientilor de salarizare la salariu minim platibil, adoptat de GUV pe plan national ! Vrea o derogare, tot prin HCL in care salariile tuturor sa ramana la nivelul lui 2019, desi din ianuarie 2020 se aplica salariul minim pe economie de 2230 (fata de 2080). Prin exceptie propune sa creasca doar salariul personalului SMURD, asistenti sociali, asistenti comunitari si cadrele de la Creșa de copii, implicati in ”prima linei” impotriva Covid, dar nu aceasta este justificarea din Nota de fundamentare si Referatul de aprobare ci Legea 153/2017 art. 3(1) si art. 11, precum si OUG 114/2018, art. 34, alin (2) si (7), faar a se tine cont de prevederile HG 935/2019, art.1,alin.(1). Pana in prezent salariile au fost ”inghetate” la nivelul lui 2019 fara a exista niciun HCL care sa stipuleze asta, deci oamenii au pierdut bani ! Personalul Politiei Locale, care alaturi de Politia Romana face verificari si asigura respectarea conditiilor de izolare, nu a fost inclus pe acest proiect. Ma intreb daca exista baza legala pentru acest proiect de hotarare prin care se maresc salariile doar unei anumite categorii de personal ? Ma intreb daca acest HCL prin care Consiliul Local aproba un tratament discriminatoriu, nu este folosit de primar ca justificare in fata legii, iar daca, in urma unui eventual proces in contencios, parte din CL care a aprobat proiectul nu este buna de plata a unor daune interese ?
Răspuns la discuția Pretentii succesorale
Multumesc mult, raluk0207
Răspuns la discuția Pretentii succesorale
Multumesc mult, d-na. Romascanu
Răspuns la discuția Pretentii succesorale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult. La intrebarea 2...raspunsul de 1/4 ...nu cumva ar fi 1/5 avand in vedere si succesorii celui decedat ? Faptul ca fratele care a inmormantat-o, intretinut-o si a avut diferite cheltuieli cat timp mama a fost in viata, nu are insemnatate ?
Suntem patru frati in viata si unul decedat (cu urmasi). In urma cu ceva timp mama noastra a decedat si ea. Unul din frati a avut-o in ingrijire si are un inscris dactilografiat, semnat de mamă in prezenta unui martor, in care aceasta DONEAZA toate bunurile sale imobile ( o casa cu curtea aferenta si o suprafata agricola de 0.5 ha), fiului ce a ingrijit-o si care a suportat cheltuielile de inmormantare, si toate celelalte cheltuieli (sanatate, impozit pe cladiri, impozit pe teren, etc.). Succesiunea nu s-a dezbatut. Doi frati au renuntat verbal la mostenire, insa unul are pretentii la partea ce i se cuvine, dupa lege (zice el).
Va rog sa ma lamuriti daca :
1) acesta mai are vre-un drept, atat el cat si ceilalti frati ?
2) in caz ca exista acest drept, care ar fi cota ?
Multumesc mult...iar daca tema, in contextul de mai sus, a mai fost dezbatuta pe acest forum, va rog sa-mi indicati un link.
Multumesc mult pentru solicitudinea de care dati dovada ! In afara ”spam”-ului cu vorbitul in public se vede ca subiectul ori nu intereseaza pe nimeni ori este peste ”puterile” dvs. Dar macar un link, o redirectionare spre cineva mai competent, tot cred ca as fi meritat dupa atatia ani de cand sunt membru in acest grup. :(
Va rog sa-mi indicati calea de urmat in urmatoarea situatie data :
1) Dupa incheierea unei sedinte de Consiliu Local, un consilier a fost amenintat cu moartea si ii s-au adresat injurii si jigniri chiar in sala de consiliu, in prezenta a inca 10 consilieri, de catre cosilierul personal al primarului.
2) Intentia acestuia era de ai aplica consilierului local o corectie fizica, dar fiind oprit de un grup de consilieri, s-a rezumat la injurii si amenintari ce depasesc orice limita a bunului simt, pe care nu le reproduc aici.
3) ”Supararea” consilierului personal al primarului pleca de la propunerea consilierului local de a se renunta de catre primar la serviciile acestuia, avand in vedere atat situatia financiara a UAT-ului cat si faptul ca respectivul, prin postari in spatiul virtual a calomniat o parte a consiliului care nu a votat un proiect al primarului, a incitat la ura si a apelat la masuri de forta pentru a face presiuni asupra acestuia.
4) Fapta s-a petrecut, asa cum mentionam, imediat dupa inchiderea sedintei, dupa oprirea de catre consilierul primarului a camerei ce inregistra aceasta sedinta, in sala de consiliu, in prezenta a 10 consilieri si a persoanei ce incheia procesul verbal, angajata a primariei.
5) care este calea de urmat si care sunt termenele de actiune ?
Multumesc mult !
Ce pot remarca insa, cu o parere de rau imensa...este faptul ca desi au citi pana acum acest post 33 de oameni, ati fost domnule Goe, singurul care s-a invrednicit sa raspunda ! Asta denota fie un interes absolut ingrijorator despre situatii cu repercusiuni incalculabile pe viitor in care sunt implicati copii, fie o anumita ”jena” de-ati da cu parerea, chiar posedand cunostiintele necesare sau nu, despre josnicia acestui fapt ! Atunci cand un COPIL afirma :
”Frunză verde de bostan
Eu nu-l vreau pe Timmermans
Că un om părtinitor
Din ţara lalelelor”
sau
”Frunză verde de bostan
Eu nu-i fac sluj lui Timmermans
Fiindcă e părtinitor
Din ţara lalelelor”
si mai departe
”Ţara noastră are o voce
La Bruxelles Terheş o duce
El nu se va-nspăimânta
Ce-a zice Comisia ”
iar un ”politician” abject, presupunand prin absurd ca nu ar fi fost initiatorul sau mentorul acestui pseudo act artistic, isi asuma mesajul si-l promoveaza in media, ce-a mai fi de adaugat ?!
Bun...am inteles ! Faptul ca parintii au ales sa obtina foloase materiale pe seama copiilor nu-i o noutate ! Exista cazuri celebre mai peste tot in lume. Pe mine ma interesa strict FOLOSIREA MINORILOR (copiilor) in PROPAGANDA ELECTORALA ! Nu pun in discutie CUI PRODEST, Nu importa nici omul nici partidul, ci posibilitatea ca actul in sine sa contravina anumitor prevederi legale ! Si daca da...care ar fi acestea. Dealtfel, am vazut prin media ca Protectia Copilului Maramures s-ar fi autosesizat cu privire la faptele mentionate mai sus. Salutara si prompta interventie, cam iesita din uzante atat datorita celeritatii cu care s-a produs cat si a faptului ca n-au asteptat vre-un ONG sau te miri ce ca sa o faca, dar pe fond binevenita !