Multumesc din suflet! Da, stiu ca am tot ceea ce mi-ati spus!
Multumesc f mult pt raspuns! O intereseaza doar sa-mi faca rau si atat ca sa instraineze partea ei! Sa-mi strice linistea! Pacat ca am crescut-o singur, iar "rasplata" se vede...
Buna seara, am o mare rugaminte la Dvs sa ma ajutati intr-o anumita problema si anume: in anul 2002 am vandut un apartament, eu fiind unicul proprietar.Cu banii dupa vanzarea apartamentului am cumparat alt apartament. Din prea multa iubire pt fiica mea, am trecut-o si pe ea in contractul de vanzare-cumparare, in acest fel, devenind amandoi coproprietari. Mentionez faptul ca apartamentul a fost platit integral numai de mine, ea fiind in acea perioada, studenta. Dupa aceea mi-am dat seama de greseala vietii mele trecand-o ca, coproprietara pt ca in scurt timp a plecat de buna voie din casa si nu a mai revenit nici pana la ora actuala. In tot acest timp, eu am facut multe imbunatatiri in apartament, ea necontribuind niciodata nici macar cu un ac. De 2 ani de zile este casatorita, are si un copil minor si locuieste impreuna cu sotul ei intr-un alt apartament la o alta adresa. De curand, m-a sunat la telefon, spunandu-mi ca nu a interesat-o si nu o sa o intereseze niciodata apartamentul in care este si ea coproprietara. In urma discutiilor avute, i-am propus sa mergem la notariat sa modificam contractul numai pe numele meu deoarece apartamentul a f integral platit de mine.Mai mult, ea m-a amenintat, spunandu-mi ca partea ei o s-o cedeze unei familii. Rugamintea mea mare este sa-mi raspundeti la 2 intrebari :
1) Daca exista posibilitatea ca fiica mea sa isi instraineze partea ei?
2) Cum sa procedez ca sa pot figura ca unic proprietar a acestui apartament platit integral de mine? Se poate prin intermediul unui notar?
Mii de multumiri si speranta ca o sa ma salvati, sfatuindu-ma ce pasi sa urme!
Multumesc f mult pt raspuns! Stiu ca nu sunt atatia angajati in Primarie pt ca sa verifice apartamentele,dar ar trebui sa existe cativa angajati,special,pt asa ceva pt sector 2 Pantelimon...Sunt f sigura ca proprietarii care au facut modificari in apartamentele lor nu au CERUT aprobare de la Primarie.Dupa mintea lor,ei cred ca daca sunt proprietari,pot sa faca ce vor in apartamentul lor...dupa ce ca e f vechi blocul mai "ajuta"si ei ca sa-i slabeasca rezistenta.As fi putut si eu sa daram pereti...pt a moderniza,dar m-am gandit ca totul are un rost atunci cand se construieste un bloc si daca fiecare dintre noi...daramam...unde ajungem?Pacat ca nu gandesc asa ca mine, marea majoritate a proprietarilor.Si stiti si Dvs f bine ca eu nu pot sa reclam nicaieri pt ca atat mi-ar trebui...si asa vecinii sunt extrem de rai,veninosi...si mi-ar face rau pt ca i-am "parat"...asta e viata...sper sa avem un bloc rezistent la o...adica...
Multumesc din suflet pt raspunsurile primite!
Multumesc din suflet pt raspuns!
Buna seara!
Am o mare rugaminte la dvs pt ca nu sunt lamurita in privinta apometrelor si repartitoarelor.Situatia este urmatoarea :
Locuiesc intr-un bloc vechi din 1972,in anul 2005 sunt montate apometre baie-bucatarie si repartitoare calorifere.Acum de curand,administratorul si presedintele blocului,au tinut o sedinta punctul principal fiind OBLIGAREA proprietarilor de a schimba apometre si repartitoare + tevi,in timp de 10 luni,plata urmand ca sa se faca in rate.Nu inteleg de ce trebuie sa se schimbe apometre+repartitoare,chiar daca au o vechime,atata timp cat ele functioneaza normal.De ce sa se schimbe ceva ce functioneaza? Pt noi locatarii este f greu sa platim ca rata 120 lei pe luna timp de 10 luni + intretinerea lunara si mi se pare enorm de mult pt ca sunt 133 apartamente pe 2 scari de inmultit cu 120lei/luna timp de 10 luni se ajunge la o suma fabuloasa.Cica pun apometre+repartitoare performante pt ca sa nu se mai faca citirea din apartament.
Presedintelui si administratorului putin le pasa ca noi nu ne permitem.Se profita f mult pt ca au vazut ca proprietarii nu spun nicodata nimic,de jena sa nu-i supere pe D-l Presedinte bloc si D-l Administrator de parca acesti doi Domni sunt stapanii,iar daca eu mi-as arata nemultumirea,nu am putere de una singura.
Exista cumva un termen-vechime a apometrelor si repartitoarelor si chiar daca functioneaza normal dupa acel termen trebuiesc schimbate?
In ceea ce privesc tevile,vor sa schimbe si toate tevile din apartamente,alti bani,alta poveste...nu inteleg de ce nu se folosesc banii 10 lei/luna de persoana reprezentand fondul de reparatii plus ca a mai aparut o noua coloana in tabelul intretinerii ALTE REPARATII 12 lei/luna...nu se stie ce anume.
O alta problema care,cred eu,ca este ilegala este urmatoarea : dupa ce ca blocul este vechi din '72,ani si ani multi proprietari si-au "modernizat"in apartamente,daramand pereti,fara nicio aprobare de nicaieri.Saci intregi de moloz,pereti sparti cu ani in urma,fara ca sa ii traga nimeni la raspundere.Si bineinteles rezistenta blocului este mult slabita,dar proprietarii care au facut aceste ilegalitati sunt mandrii de "modernizarea"apartamentelor lor,fara ca sa constietizeze primejdia.
Eu,singura,ani si ani,am privit cum se cara saci intregi cu moloz si oftam mereu,cu durere pt ca nu aveam cum sa ii denunt pt ca mi-as fi facut eu un mare rau,punandu-mi in cap toti vecinii.Primaria sectoarelor ar trebui sa mai mearga in controale si sa verifice daca au f facute schimbari ilegale in apartamente si sa le dea amenzi sa-i usture pt ca ar merita,nu constietizeaza ca ne pune viata in pericol,proprietari inconstienti,in loc sa consolideze,ei au daramat pereti ani si ani,apoi,Doamne Fereste de cutremur.
Va rog din suflet sa-mi dati raspuns la ceea ce am scris! Mii de multumiri si speranta ca o sa primesc raspuns!
Buna seara!
Am o mare rugaminte la Dvs pt ca pt mine este o enigma, am doua nelamuriri si,anume:
1) Timp de 12 ani am fost pensionata pe caz de boala gr 2 invaliditate si actualmente,inca,mai sunt pe caz de boala,acesta fiind ultimul an,dupa care intru la pensia de varsta.Sa va dau datele 07.06.1957,am vechime in munca 30 ani si 6 luni cu stagiul cotizare tot atatia ani.Nu stiu cum spune legea si pe ce criterii se merge,dar logic ar fi sa ies anul acesta la pensia de varsta pt ca in luna iunie implinesc 60 ani.De ce nu pot sa ies anul acesta si ies tomai in 2018 luna Martie? Am vazut tabelul cu pensionarile si ar fi trebuit sa am vechime 30 ani si 9 luni,iar eu am 30 ani si 6 luni.De ce ma "impiedic"de lipsa celor 3 luni?
2) Iar cea de a2a intrebare : am aflat ca si cei 12 ani pensie caz boala se adauga ca vechime la ani de munca cei 30 ani si 6 luni,plus ca si in acesti ani s-a oprit pt stagiu de cotizare.Daca este asa,ar insemna ca am 42 ani vechime.
Ce acte imi trebuiesc pt intocmirea dosarului de pensie de varsta?
Va rog f mult sa ma lamuriti pt ca nu am posibilitatea de a ma deplasa sa merg la Casa de pensii sa ma interesez! Mii de multumiri si speranta ca o sa-mi raspundeti la mesaj!
Multumesc f mult pt raspuns dat!
Va rog f mult sa mai imi raspundeti la o intrebare si anume : am inteles de la cei din cadrul Primariei Bucuresti ca istoric de artera si numar postal inseamna strada propriu-zisa si nr casei,dar nu inteleg de ce pe hartia pe care am primit-o imi cere asa ceva pt ca tot pe aceeasi foaie este specificata strada+nr imobilului pe care vor sa-l cumpere parintii.Adica...trebuie sa primesc de la Directia Patrimoniu istoric de artera si nr postal pt a se putea incheia contractul de vanzare-cumparare.Pai daca aceasta strada+nr sunt deja specificate culmea,pa aceeasi foaie ce sa mai aflu.Chiar si notara stie numele+nm imobilului atunci de ce mai trebuie?Si culmea culmilor este ca stammmmm f mult dupa hartia aceasta de la Patrimoniu,deja a trecut luna si s-a facut reprogramare iar la notara...Mii de multumiri!
Buna seara! Va rog f mult sa-mi spuneti si mie daca Bdul Pache Protopopescu face parte din patrimoniu?
Mii de multumiri!