Buna seara, am o mare rugaminte la Dvs sa ma ajutati intr-o anumita problema si anume: in anul 2002 am vandut un apartament, eu fiind unicul proprietar.Cu banii dupa vanzarea apartamentului am cumparat alt apartament. Din prea multa iubire pt fiica mea, am trecut-o si pe ea in contractul de vanzare-cumparare, in acest fel, devenind amandoi coproprietari. Mentionez faptul ca apartamentul a fost platit integral numai de mine, ea fiind in acea perioada, studenta. Dupa aceea mi-am dat seama de greseala vietii mele trecand-o ca, coproprietara pt ca in scurt timp a plecat de buna voie din casa si nu a mai revenit nici pana la ora actuala. In tot acest timp, eu am facut multe imbunatatiri in apartament, ea necontribuind niciodata nici macar cu un ac. De 2 ani de zile este casatorita, are si un copil minor si locuieste impreuna cu sotul ei intr-un alt apartament la o alta adresa. De curand, m-a sunat la telefon, spunandu-mi ca nu a interesat-o si nu o sa o intereseze niciodata apartamentul in care este si ea coproprietara. In urma discutiilor avute, i-am propus sa mergem la notariat sa modificam contractul numai pe numele meu deoarece apartamentul a f integral platit de mine.Mai mult, ea m-a amenintat, spunandu-mi ca partea ei o s-o cedeze unei familii. Rugamintea mea mare este sa-mi raspundeti la 2 intrebari :
1) Daca exista posibilitatea ca fiica mea sa isi instraineze partea ei?
2) Cum sa procedez ca sa pot figura ca unic proprietar a acestui apartament platit integral de mine? Se poate prin intermediul unui notar?
Mii de multumiri si speranta ca o sa ma salvati, sfatuindu-ma ce pasi sa urme!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Greselile trebuiesc asumate si ele se platesc intr-un fel sau altul, intotdeauna.
1) da, isi poate instraina cota pe care o are oricui si fara acordul dvs.
2) prin partaj la notar daca reusiti sa va intelegeti sau in instanta. Partajul presupune sa pasatrati dvs casa si sa ii platiti o sulta pt cota ei, sa i-o dati ei si sa va dea sulta sau sa vindeti sa impartiti banii, astea sunt variantele.
Inteleg ca dvs vreti casa, dar trebuie sa cadeati de acord asupra sumei pe care sa i-o dati.
Nu am inteles in ce fel nu o intereseaza apartamentul.. nu o intereseaza ca imobil ? ca vad ca banii pe care i-ar putea obtine prin vanzare, o intereseaza.
Multumesc f mult pt raspuns! O intereseaza doar sa-mi faca rau si atat ca sa instraineze partea ei! Sa-mi strice linistea! Pacat ca am crescut-o singur, iar "rasplata" se vede...
Cand ati trecut-o coproprietara de fapt i-ati facut o donatie deghizata. Donatiile pot fi revocate din lipsa de gratitudine din cate stiu. Mai trebuie ca sa dovediti asta si sa va creada si curtea la un eventual proces. Ar fi bine sa aveti contractul de vanzare initial, extrasele de cont cu transferul banilor si toate hartiile de atunci.