Buna seara!
Am o mare rugaminte la Dvs pt ca pt mine este o enigma, am doua nelamuriri si,anume:
1) Timp de 12 ani am fost pensionata pe caz de boala gr 2 invaliditate si actualmente,inca,mai sunt pe caz de boala,acesta fiind ultimul an,dupa care intru la pensia de varsta.Sa va dau datele 07.06.1957,am vechime in munca 30 ani si 6 luni cu stagiul cotizare tot atatia ani.Nu stiu cum spune legea si pe ce criterii se merge,dar logic ar fi sa ies anul acesta la pensia de varsta pt ca in luna iunie implinesc 60 ani.De ce nu pot sa ies anul acesta si ies tomai in 2018 luna Martie? Am vazut tabelul cu pensionarile si ar fi trebuit sa am vechime 30 ani si 9 luni,iar eu am 30 ani si 6 luni.De ce ma "impiedic"de lipsa celor 3 luni?
2) Iar cea de a2a intrebare : am aflat ca si cei 12 ani pensie caz boala se adauga ca vechime la ani de munca cei 30 ani si 6 luni,plus ca si in acesti ani s-a oprit pt stagiu de cotizare.Daca este asa,ar insemna ca am 42 ani vechime.
Ce acte imi trebuiesc pt intocmirea dosarului de pensie de varsta?
Va rog f mult sa ma lamuriti pt ca nu am posibilitatea de a ma deplasa sa merg la Casa de pensii sa ma interesez! Mii de multumiri si speranta ca o sa-mi raspundeti la mesaj!
Articolul 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.