Vreau sa inchid un magazin alimentar si sa vand produsele ramase si rafturile. Persoana interesata insista sa ii cedez, pe langa marfa si rafturi, firma cu totul desi stie ca magazinul nu merge tocmai bine. Ce interes ar putea avea aceasta persoana de insista sa cumpere firma cu totul si ce probleme as putea eu sa intampin daca as face asta ? Mentionez ca firma este infiintata de un an si nu are datorii de niciun fel, doar cele catre asociatul unic. Multumesc anticipat !
Detin un minimarket alimentat si as dori sa stiu ce conditii speciale trebuie sa indeplineasca o angajata pentru a isi desfasura activitatea intr-un cadru legal intr-un astfel de magazin
Am o firma neplatitoare de TVA, dar am facut receptiile la marfa achizitionata pentru revanzare pe modele de NIR cu TVA, evidentiind in calcul si cota de TVA. Este vreo problema in acest sens ?
Cand ma refeream la contractul de administrare ma refeream sa fie facut astfel incat s anu depaseasca 4 salarii minime pe an, deci va fi platita ... In aceste conditii ar fi vreo problema ? Multumesc
Multumesc ... Deci concluzia ar fi ca in cazul in care persoana beneficiara a pensiei anticipate ar detine o parte din partile sociale ale societatii comerciale detinute in prezent de mine, atat eu cat si ea am putea desfasura activitatea de vanzare fara sa avem contracte de munca ... iar in acest caz ar putea beneficia si de pensia partial anticipata ... Este corect ?
Multumesc mult pentru raspuns !
Dar in cazul in care i-as acorda o parte din partile sociale ale firmei a carei asociat unic sunt, ar putea desfasura activitatea de vanzare fara sa fie sanctionata de catre ITM ? Eu, in calitate de asociat unic, pot desfasura activitatea de vanzare fara a fi sanctionat ?
In acest caz daca as face un contract de administrator cu norma de o ora pe zi, astfel incat veniturile sa nu depaseasca 4 salarii minime anual, ar putea sa realizeze activitatea de vanzare in magazin fara a fi sanctionata de ITM si sa isi pastreze si pensia partial anticipata ?
Sunt proprietarul unui magazin de haine second hand si as dori ca activitatea de vanzare in magazin sa fie desfasurata de o persoana care beneficiaza de o pensie partial anticipata, fara a pierde acest beneficiu. Daca respectiva persoana ar primi un mandat de administrator in societate (fara a fi platita), as intampina vreo problema in cazul unui control al ITM ? Mentionez ca aceasta persoana nu are calitatea de asociat in firma.