avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Receptii marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Receptii marfa

Buna ziua,

Am o firma neplatitoare de TVA, dar am facut receptiile la marfa achizitionata pentru revanzare pe modele de NIR cu TVA, evidentiind in calcul si cota de TVA. Este vreo problema in acest sens ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:35, 27 Noiembrie 2012
Daca ati evidentiat separat TVA-ul si nu este inscris corect pretul de achizitie si cel de vanzare, nu este tocmai in regula. Cu ce pret vindeti marfa?
Cu pretul care este trecut pe receptiile facute
Important este ca in contabilitate sa fie inregistrate corect. Daca lucrati pe un program de contabilitate listati notele de receptie de acolo. Contabila are aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)
Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)